Motivul pentru care Wimbledonul e singurul turneu de Grand Slam anulat

Ultima actualizare:

    Roger Federer spera să cucerească al nouălea titlu la Wimbledon în acest anFOTO: EPA
Roger Federer spera să cucerească al nouălea titlu la Wimbledon în acest anFOTO: EPA

Pe multă lume a mirat ușurința cu care britanicii au renunțat la organizarea ediției din acest an a turneului de la Wimbledon.

Explicația este că ei, spre deosebire de ceilalți organizatori de Grand Slam-uri, au avut asigurare pentru un asemenea scenariu.

Chiar dacă în momentul în care s-au asigurat pentru posibilitatea nedisputării competiției din cauza unei pandemii păreau bani aruncați pe fereastră, englezii pot să-și frece mâinile de bucurie acum. Această asigurare menține în viață tenisul britanic. În mod normal, o ediție a turneului genera venituri de aproape 300 de milioane de euro și un profit de 6-7 milioane, iar această sumă este acoperită de respectiva asigurare, ceea ce va permite supravieţuirea turneului şi în viitor. Practic, cu drepturile de televiziune şi biletele de intrare acoperite, Wimbledonul va avea de pierdut doar din activităţile comerciale şi vânzarea de produse alimentare, inclusiv faimoasele căpşuni cu frişcă.

Tocmai această lipsă a asigurării i-a făcut pe organizatorii de la Roland Garros să facă cea mai contestată mutare din istoria tenisului: l-au dus în finalul lunii septembrie, când nici vremea, nici programul competițional nu permite desfășurarea lui în condiții optime. Numai că aceasta a fost unica soluție pentru a opri cumva criza financiară de care tenisul francez este foarte aproape.

La scurt timp după anularea turneului de la Wimbledon, marile vedete ale circuitelor, Roger Federer și Serena Williams au reacționat. Americanca, de șapte ori învingătoare la Londra, s-a declarat ”zguduită” de veste, în timp ce elveţianul Roger Federer, de opt ori învingător, a afirmat că este devastat.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net