Motivul pentru care Andrei Pavel nu va fi alături de Simona Halep la Singapore

Ultima actualizare:

    Simona Halep cu antrenorul Andrei PavelFOTO Dorin Constanda
Simona Halep cu antrenorul Andrei PavelFOTO Dorin Constanda

Simona Halep nu îl va avea alături la Turneul Campioanelor pe antrenorul care i-a fost alături la meciurile care au dus-o pe locul 1 în clasamentul WTA.

Simona Halep va juca săptămâna viitoare pentru prima dată într-o competiţie în calitate de lider mondial. Numai că, spre deosebire de turneele de la Wuhan şi Beijing, ea nu îl va avea alături de Andrei Pavel.

Cel mai bun jucător român de tenis de după Ilie Năstase, Andrei Pavel a fost cooptat în echipa Simonei Halep la US Open. Cu el s-a antrenat Simona în perioada pertrecută la Bucureşti înaintea plecării în Asia, pe el l-a avut jucătoarea noastră alături la turneele de la Wuhan şi Beijing, acolo unde a urcat în premieră pe locul 1 în clasamentul mondial. La revenirea în ţară, Simona a declarat că prezenţa lui Pavel în echipa ei a ajutat-o foarte mult, mai ales că acesta a fost idolul ei în copilărie. “Darren a spus că-l vrea în echipă, iar eu am fost de acord din primul moment, pentru că mereu mi-a plăcut de Andrei. L-am ales datorită experienţei. A fost idolul meu când aveam 10 sau 11 ani. Mi-a plăcut foarte mult stilul său, backhandul lui, mi s-a părut că jucăm oarecum similar”, a explicat Simona după ce s-a anunţat numirea lui Pavel ca al doilea antrenor.

Ei bine, chiar dacă se înţelege perfect cu Andrei, acum Simona va lucra în Singapore doar cu australianul Darren Cahill. Acesta a ajuns odată cu ea în oraşul de disputare al Turneului Campioanelor şi a început deja antrenamentele. Andrei Pavel este absent motivat, deoarece săptămâna viitoare se va afla în Israel alături de echipa de Cupa Davis a României, în barajul de menţinere în Grupa I a Zonei Euro-Africane. O misiune imposibilă având în vedere că Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea vor lipsi din echipa noastră în meciurile care vor avea loc în perioada 27-29 octombrie, adică exact atunci când la Singapore se vor juca semifinalele şi finala.

Tragerea la sorţi a celor două grupe ale Turneului Campioanelor va avea loc vineri. Simona Halep, ocupanta primului loc în clasamentul anului 2017 va fi cap de serie într-una dintre grupe. În cealaltă favorită va fi ocupanta locului secund în ierarhie, Garbine Muguruza. Aşadar, cele două vor putea fi adversare doar în semifinală sau în finală. Meciurile vor începe duminică şi vor fi transmise pe DigiSport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net