Monica Niculescu ar putea lipsi de la Rio!

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu  a ajuns pe locul 16  în lume la dubluFOTO: Guliver/ Gettyimages
Monica Niculescu a ajuns pe locul 16 în lume la dubluFOTO: Guliver/ Gettyimages

Monica Niculescu este una dintre cele mai în formă jucătoare de tenis la dublu din lume la ora actuală, iar titlul cucerit la Washington şi finala jucată duminică la Montreal stau mărturie. Totuşi, există pericolul să nu poată evolua la Jocurile Olimpice.

Ajunsă pe locul 16 în clasamentul mondial al specialităţii graţie performanţelor realizate în ultima perioadă, Monica ar putea lipsi de la cea mai mare competiţie a sportului mondial, Jocurile Olimpice. Ea este înscrisă atât la simplu, cât şi la dublu, acolo unde va face pereche cu Irina Begu. Mai mult, graţie poziţionării foarte bune din ierarhie, ar putea prinde şi tabloul de dublu mixt, alături de Horia Tecău sau de Florin Mergea. Numai că problemele de la spate nu îi dau pace şi Monica se gândeşte serios să nu ia startul la Rio, în speranţa că durerile se vor mai ameliora pentru a putea juca restul sezonului. Chiar dacă nu a anunţat încă nimic oficial, ea s-a dat de gol într-un interviu acordat la Montreal unui site de origine română, „marca ro”. În interviul postat pe Youtube, ea a fost întrebată care este programul ei pentru următoarea perioadă şi a răspuns: „Urmează o perioadă de pregătire şi probabil Cincinnati, încă nu m-am decis ce fac”. Jocurile Olimpice încep la finalul acestei săptămâni, după care urmează turneul de la Cincinnati.

Sursele Click! au aflat că Monica, dacă nu va participa, o va face doar dacă îi vor recomanda medicii acest lucru. Ea ar fi trebuit să joace în această săptămână la Florianopolis, turneul brazilian pe care l-a câştigat în 2013, dar s-a retras tocmai din cauza problemelor de sănătate. Monica a revenit luni la Bucureşti, de unde va pleca nu spre Rio, ci spre Elveţia, acolo unde joi va avea un ultim consult medical, în funcţie de care va decide dacă participă sau nu la competiţia braziliană. 

5 români joacă sigur în Brazilia

La Jocurile Olimpice vom avea sigur cinci români în concursul de tenis. E vorba de Irina Begu, care va juca la simplu şi, dacă va veni Monica, la dublu, de Andreea Mitu şi Raluca Olaru, care vor face pereche la dublu, şi de cuplul Horia Tecău/ Florin Mergea. Aceştia doi sunt cotaţi cu şanse reale la o medalie la Rio, formând una dintre cele mai valoroase echipe din circuitul profesionist.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net