Miracolul Halep e în semifinale! A revenit de 3-6, 1-5 şi a învins-o pe Svitolina

Ultima actualizare:

    Simona Halep  este considerată  principala favorită  la cucerirea  trofeului de  la Roland GarrosFoto: Guliver /Getty Images
Simona Halep este considerată principala favorită la cucerirea trofeului de la Roland GarrosFoto: Guliver /Getty Images

Simona Halep a avut, aşa cum ne aşteptam, cel mai greu meci al său la această ediţie de Roland Garros şi a fost la o minge de eliminare, dar a revenit fantastic şi a câştigat în trei seturi.

Constănţeanca a început crispat, cu mâna moale, iar Elina Svitolina a venit ca un tăvălug peste ea cu lovituri puternice şi cu un joc foarte energic, variat şi fără greşeli neforţate. Halep n-a avut răspuns şi a cedat primul set clar, cele trei game-uri fiind mai mult pentru impresia artistică. Şi al doilea set s-a jucat de pe aceleaşi coordonate, ucraineanca părând de necombătut. S-a dus repede la 5-1 şi deja ne gândeam că am pierdut din nou o şansă imensă pentru câştigarea unui mare şlem. Halep s-a eliberat însă de presiune şi a început şi ea să lovească mai tare, dându-şi seama că nu mai are pentru ce să-şi conserve energia.

Svitolina a avut minge de meci în tie-break

A revenit la 6-5 şi putea să închidă setul acolo, dar Svitolina a împins totul în tie-break. Şi acolo s-a mers cap la cap, iar ucraineanca a avut chiar minge de meci. Halep a salvat şi s-a impus apoi cu 8-6, iar decisivul a fost floare la ureche. Svitolina n-a putut să-şi mute mintea de la şansa imensă irosită şi a capotat mental, dar şi fizic. Halep a profitat şi a măturat cu ea pe jos: scor 6-0, în doar 23 de minute. Scăpaţi din iad, românii nu se mai gândesc acum decât la trofeu. Asta deşi în semifinale Halep o va întâlni pe Kristina Pliskova, numărul 3 WTA şi o jucătoare cu care nu s-a simţit niciodată bine. Totuşi, cehoaica n-ar trebui să aibă argumente pe zgură şi sperăm că visul nu va mai putea fi frânt de nimeni, odată scăpaţi din chingile Svitolinei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net