Mihaela Buzărnescu spune că n-a mai repetat eroarea de la Strasbourg

mihaela-buzarnescu-roland-garros-tenis-gettyimages-965177458.jpg

Mihaela Buzărnescu strânge pumnul în semn de victorie
Mihaela Buzărnescu s-a controlat foarte bine emoțional în meciul cu Svitolina
Foto: GettyImages

Ajunsă în premieră pentru ea în optimile de finală ale unui turneu de Mare Șlem, Mihaela Buzărnescu (locul 33 WTA) a mărturisit, la finalul disputei cu Elina Svitolina (6-3, 7-5), că n-a mai fost apăsată de gânduri.

Obosită după meci, însă fericită pentru victorie, bucureșteanca a declarat pentru Eurosport: "Sunt foarte fericită! În timpul meciului, mă gândeam că voi câștiga, mai ales când eram în avantaj, dar îmi spuneam și că trebuie să fiu atentă. A trebuit să fiu mereu pozitivă pentru că, din cauza unor gânduri, am pierdut meciul cu Cibulkova din semifinalele de la Starsbourg".
Jucătoarea în vârstă de 30 de ani a pomenit și de momentele mai puțin plăcute ale carierei sale. Mai precis de faptul că acum circa un an se afla pe locul 400 în ierarhia mondială... ”Aveam mari probleme cu genunchiul. Mă gândeam să renunț la tenis, dar familia m-a ajutat atunci foarte mult. În special tatăl meu, care îmi este și antrenor", a spus Mihaela.
Mihaela a început cu mult curaj meciul cu Elina Svitolina, favorita cu numărul 4 de la Roland Garros, reușind primul break (2-1) și detașându-se decisiv (3-1, 4-2, 6-3) în primul set. Actul următor a fost ceva mai disputat. Svitolina a izbutit primul punct pe serviciul advers (1-2) și deși jucătoarea noastră a revenit (3-2, 4-3) a dat senzația că și-a revenit A servit la 5-4, însă n-a izbutit să împingă meciul în ”decisiv”. Mihaela a egalat, a trecut din nou în avataj (6-5) și a concretizat prima minge de meci (7-5). Reușind victoria carierei după o oră și 37 de minute. Statistica disputei arată că Buzărnescu a riscat mai mult decât rivala ei. A reușit mai mulți ași (4-2), însă a comis și mai multe duble erori (3-1), precum și un număr superior de greșeli neforțate (38-29). 
În optimi de finală (probabil, duminică), bucureșteanca o va înfrunta pe Madison Keys, care a trecut (6-1, 7-6/7) de Naomi Osaka. 
Pentru calificarea în această fază a turneului Mihaela Buzărnescu va încasa 222.000 de euro, am o treime din cât câștigase până acum din tenis... Și va acumula 240 de puncte în irarhia mondială. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1