Mihaela Buzărnescu a început cu dreptul sezonul de zgură

Ultima actualizare:

    Mihaela BuzărnescuFoto: Guliver/ GettyImages
Mihaela BuzărnescuFoto: Guliver/ GettyImages

Mihaela Buzărnescu a avut un start de sezon de-a dreptul chinuitor atât pentru ea cât și pentru fanii săi. Acum, totul pare să fi fost dat uitării și românca a obținut prima victorie pe zgură.

În primele trei luni ale anului, Mihaela Buzărnescu obținuse o singură victorie în 11 meciuri disputate, așa că românca abia aștepta să scape de suprafețele de hard. Intrată pe zgură, la Charleston, în SUA, bucureșteanca s-a simțit mult mai în largul ei, astfel că a reușit să câștige un meci infernal, disputat în primul tur, contra polonezei Magdalena Frech, venită din calificări. Micky a reușit să revină de la 4-1 în decisiv, impunându-se cu scorul de 6-1, 4-6, 7-5, după două ore şi nouă minute de joc. Următoarea adversară a fost, aseară, după închiderea ediției, americanca Lauren Davis, venită, de asemenea, din calificări.

Pentru Buzărnescu, acest turneu e foarte important nu doar pentru recâștigarea moralului, dar și pentru acumularea de puncte, foarte importante în tentativa de a rămâne în Top 30. Ea ocupă acum chiar locul 30 în lume, dar dacă va înainta în acest turneu, va putea ajunge chiar și în primele 25 de jucătoare ale lumii. Astfel, și-ar putea recâștiga locul de titulară în echipa de Fed Cup a României, acolo unde favorită la a fi desemnată ”a doua rachetă” este acum Irina Begu. Simona Halep și coechipierele ei vor juca în semifinalele Fed Cup în Franța, în zilele de 20 și 21 aprilie, la Rouen.

Gabriela Ruse a fost eliminată de Garbine Muguruza la Monterrey

Cealaltă româncă rămasă în cursă pe tablourile principale ale turneelor WTA din această săptămână, Gabriela Ruse, a fost eliminată la Monterrey de Garbine Muguruza. Iberica, fost lider mondial, s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6. Gabriela intrase pe tabloul principal din postura de lucky-loser.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net