Mihaela Buzărnescu a explicat de ce a contestat o decizie de arbitraj la Wimbledon 2019

Ultima actualizare:

    Mihaela Buzărnescu a avut o evoluție bună în meciul cu Simona HalepFoto: EPA-EFE
Mihaela Buzărnescu a avut o evoluție bună în meciul cu Simona HalepFoto: EPA-EFE

Pe finalul disputei Simona Halep (7 WTA) - Mihaela Buzărnescu (53 WTA) 6-3, 4-6, 6-2, din turul 2 al probei de simplu a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, o minge a stârnit o controversă atât pe teren, cât și în tribună.

Un oficial de la margine a strigat ”Aut!” la o minge trimisă de Simona Halep, însă înregistrarea video a dovedit că aceasta a fost pe linie... Toată lumea se aștepta ca acel schimb de mingi să se repete, însă arbitra de scaun i-a dat punctul Simonei. Miki a relatat ce s-a întâmplat: ”Atunci când am auzit-o că a strigat afară, eu m-am oprit... Nu m-am mai concentrat să lovesc mingea. Eram și eu convinsă că o să fie aut, dar mingea a fost bună. Și în loc să repetăm punctul arbitra (n.r. - de scaun) i-a dat Simonei punctul. Și n-am înțeles de ce. Mi s-a părut foarte aiurea decizia pe care a luat-o”, a comentat Buzărnescu. Iar mulți spectatori din tribună i-au dat dreptate, dezaprobând vocal decizia arbitrei din scaun.   Firește că Mihaela a fost afectată de înfrângerea suferită, însă nu a dramatizat situația. ”E normal să fii supărată când pierzi un meci, însă eu cred că am arătat ce pot. A fost un meci frumos. Păcat este că am picat amândouă și una dintre noi trebuia să piardă...”, a spus Buzărnescu, care a ținut să-i transmită un mesaj lui Halep: ”Felicitări, Simona! Și mult succes mai departe! Am de învățat multe din acest meci. Și să continu să joc bine. Nu știu să spun care a fost cheia meciului... Sau dacă a fost vreuna. Pur și simplu s-a jucat până în ultimul moment. A contat, probabil, experiența ei. Faptul că are multe meciuri câștigate la nivel foarte mare a făcut-o să fie peste mine în momentele acelea”.Mihaela s-a referit și la cât de greu i-a fost să joace împotriva Simonei Halep, alături de care disputa, nu cu mult timp în urmă, semifinala Fed Cup contra Franței. ”Mi-a părut rău că acest meci n-a fost prin turul 3, 4. Am luat-o ca pe un meci normal. Multă lume îl aștepta de mult timp. Cred că pentru orice jucătoare din orice țară îi este greu să joace împotriva unei compatrioate. Indiferent de locul pe care îl ocupă în clasament. E o încărcătură mai mare. E compatrioata ta. Ești prietenă cu ea. Poate joci Fed Cup împreună. E normal să fie mai greu, dar trebuie să faci abstracție. Când intri pe teren respectul este acolo, dar trebuie să lupți pentru tine. Să câștigi Eu l-am luat ca pe un bonus, ca pe o încercare. Mi-am propus să fac cât mai bine în acest meci. Să încerc tot ce pot și să-mi arăt valoarea”.Pentru calificarea în turul 2 al probei de simplu de la Wimbledon, Mihaela Buzărnescu va încasa 72.000 de lire sterline şi cu 70 de puncte WTA. În perioada următoare, ea va juca în Elveția, la Lausanne, un turneu care se desfășoară în aceeași săptămână cu acela de la București (15-21 iulie), iar apoi va pleca în America de Nord, pentru întrecerile pe hard ce vor culmina cu US Open.  

Mihaela Buzărnescu încearcă să-și controleze stările emoționale pe teren

Cu toate că a izbucnit pe final de meci, la acea minge controversată, Mihaela Buzărnescu a fost mult mai calmă, mai stăpână pe ea în decursul disputei. La o minge trimisă la fileu, de Halep, ea n-a mai putut returna deși a făcut tot posibilul. Și după acea ratare, a avut puterea să se amuze. Miki a explicat această schimbare: ”Mi-am dat seama că adversarele observă când ești vulnerabilă din gesturile tale. Și încearcă să profite de starea ta. Am început să lucrez foarte mult în direcția aceasta. Să privesc altfel lucrurile.

Mihaela Buzărnescu a sărit să ofere o sticlă cu apă unui spectator ce a leșinat

În timpul meciului dintre cele două românce, de pe Terenul cu numărul 2 de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, unui spectator i s-a făcut rău din cauza soarelui... A intervenit personalul medical prezent la arenă. Iar Mihaela Buzărnescu, aflată în jumătatea de teren învecinată, i-a oferit o sticlă cu apă acestuia. Pentru gestul ei prompt, bucureșteanca a fost aplaudată de public. Din fericire, spectatorul a putut părăsi pe picioare arena.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net