Mihaela Buzărnescu, 12 luni de coșmar: a căzut de pe locul 20 pe 127 în lume

Ultima actualizare:

    Mihaela BuzărnescuFoto: Guliver/ GettyImages
Mihaela BuzărnescuFoto: Guliver/ GettyImages

Mihaela Buzărnescu a părăsit luni, în mod oficial, Top 100 WTA. Ea ocupă, începând din 5 august, poziția 127.

Clasamentul mondial WTA publicat luni, 5 august 2019, confirmă ceea ce se știa de o săptămână: Mihaela Buzărnescu s-a prăbușit în ierarhia mondială după ce nu a reușit să câștige nici un meci la San Jose, turneul la care anul trecut cucerise singurul titlu WTA al carierei.

Acea competiție a fost vârful carierei ei, pentru că victoria de acolo a adus-o până pe locul 20 în lume, cel mai bun al ei de până acum, și tot acel turneu a și ”îngropat-o”, punctele pierdute prin înfrângerea în primul tur aruncând-o de pe locul 58 pe 127 în lume.

Astfel, Mihaela încheie o perioadă de 658 de zile consecutive petrecute între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii, acolo unde a intrat prima dată la 16 octombrie 2017. Practic, așa cum a demonstrat tuturor cum poți ajunge în zece luni din afara Top 500 în prima sută, ea a făcut acum și experimentul invers, demonstrând că în fix un an de zile (6 august 2018 – 5 august 2019) poți cădea de pe 20 în lume pe 127.

Avem doar trei românce în Top 100 WTA

Partea bună pentru Buzărnescu este că de acum nu mai are nimic de apărat, așa că orice victorie va obține la US Open, sau în calificări la Cincinnati, va reprezenta pentru ea un plus la totalul punctelor și o va ajuta să revină între cele mai bune jucătoare din lume. Dacă va rata, însă, această șansă, atunci de anul viitor va începe din nou să joace în calificări și ITF-uri.

În urma căderii Mihaelei, situația româncelor din clasamentul mondial nu este deloc una îmbucurătoare. Din păcate, acum arată cam conform realităților din tenisul nostru: Simona Halep e din altă ligă și ocupă locul 4, iar în urma ei vin, în partea cealaltă a plutonului, Irina Begu, pe 92, și Sorana Cîrstea, pe 94.

În rest, în Top 200 le mai avem, în afara Mihaelei Buzărnescu, pe Monica Niculescu (101), Ana Bogdan (134), Patricia Țig (140), Gabriela Ruse (177) și Irina Bara (192).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net