Meciurile de joi, de la Melbourne, au fost anulate. 600 de jucători și membri ai staff-urilor tehnice sunt în izolare

Ultima actualizare:

    Arena de la Melbourne va fi închisă joi, 3 februarieFoto: Guliver / GettyImages
Arena de la Melbourne va fi închisă joi, 3 februarieFoto: Guliver / GettyImages

Organizatorii turneelor de tenis care se desfășoară la Melbourne au fost nevoiți să adopte o decizie neașteptată după ce un angajat al unui hotel de carantină în vederea Australian Open a fost testat pozitiv cu coronavirus. Astfel între 500 și 600 de sportivi, oficiali şi membri ai staff-urilor trebuie să intre în izolare. Totodată, autoritățile australiene au anunțat că meciurile care urmau a se disputa joi, 4 februarie, au fost anulate... S-a menționat că sportivii vor putea reveni în competiție după ce vor fi testaţi negativ.

Bărbatul depistat infectat are 26 de ani și a lucrat la hotelul Grand Hyatt din Melbourne. Se bănuieşte că acesta este contaminat cu tulpina britanică a coronavirusului. La hotelul respectiv au stat în carantină aproximativ 1.000 de sportivi, oficiali şi membri ai stafurilor. Iar dintre aceștia, până la 600 de persoane au fost contacţi ocazionali ai bărbatului infectat. “Este un caz. Nu trebuie ca oamenii să se panicheze”, a precizat premierul statului Victoria, Daniel Andrews, care a adăugat că în această zonă  a Australiei vor fi reintroduse unele restricţii, inclusiv impunerea portului măştii de protecţie şi în interior. Cât priveşte Australian Open, Andrews a fost categoric: “Avem un caz şi decizia s-a luat: evenimentul va avea loc săptămâna viitoare”.

Într-o postare pe contul de Twitter AusOpen se arată: “Autorităţile sanitare ne-au anunţat că un angajat al unui hotel de carantină a fost testat pozitiv cu Covid-19. Cei care au legătură cu Australian Open şi s-au aflat în carantină la hotel trebuie acum să fie testaţi şi izolaţi până când vor primit rezultat negativ la test. Vom colabora cu toţi cei implicaţi pentru a facilita efectuarea testelor cât mai rapid posibil. Joi nu vor fi meciuri la Melbourne Park. Vom anunţa astăzi o actualizare cu privire la programul de vineri”.Printre cei care urmau să evolueze joi, 4 februarie, se aflau și mai mulţi sportivi români. Astfel, Simona Halep (2 WTA şi cap de serie numărul 1) avea meci cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (33 WTA şi cap de serie numărul 9), în sferturile de finală ale Gippsland Trophy. Tot mâine era programată şi confruntarea dintre Irina Begu (79 WTA) și Naomi Osaka (Japonia / 3 WTA şi cap de serie numărul 2), din aceeaşi fază a competiţiei. La Gippsland Trophy erau programate şi două confruntări de dublu cu românce: Simona Halep / Daria Gavrilova (Australia) - Mihaela Buzărnescu / Alize Cornet (Franţa) şi Monica Niculescu / Patricia Ţig - Anna Blinkova / Veronika Kudermetova (Rusia).În optimile Grampians Trophy, Sorana Cîrstea (72 WTA) ar fi trebuit să o înfrunte pe jucătoarea elveţienă Belinda Bencic (12 WTA şi cap de serie numărul 2, principala favorită după retragerea Biancăi Andreescu).La Murray River Open, în turul al doilea, figura în program meciul Horia Tecău / Marcelo Melo (Brazilia, cap de serie 4) - Nicholas Monroe / Frances Tiafoe (SUA).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net