Marius Copil, prima victorie pe tabloul principal din 2019

Ultima actualizare:

    Marius Copil s-a calificat în turul secund la St. PetersburgFOTO: EPA
Marius Copil s-a calificat în turul secund la St. PetersburgFOTO: EPA

Marius Copil s-a calificat în turul secund al challenger-ului de la St. Petersburg. În mod normal, acest lucru nu ar fi ceva ieșit din comun, numai că în cazul românului, aceasta este prima victorie obținută pe tabloul principal al unui turneu de un an și jumătate!

În primul tur al challenger-ului de la St. Petersburg, dotat cu premii în valoare totală de 52.080 de dolari, Marius Copil l-a învins cu scorul de 6-3, 6-1 pe cehul Michael Vrbensky. Pentru jucătorul situat acum pe locul 224 în lume este momentul care ar putea înseamna restartul carierei. Aceasta e prima lui victorie pe tabloul principal al unui turneu, indiferent că este ATP, challenger sau ITF, din octombrie 2019. Mai precis din timpul turneului ATP de la Antwerp, când l-a învins în optimile de finală ale competiției de 250.000 de dolari pe argentinianul Diego Schwartzman. În sferturi avea să fie învins de Andy Murray (6-3, 6-7, 6-4) și de atunci românul ajuns acum la 30 de ani s-a aflat într-o permanentă cursă de urmărire a gloriei de odinioară. Nu a mai reușit decât două victorii, dar în tururile inaugurale ale calificărilor de la Australian Open 2020 și ale challenger-ului de la Quimper, de anul trecut. În rest, a avut doar înfrângeri în turul întâi al celor 7 turnee la care a mai participat. Una dintre ele a avut loc în turul secund, la turneul de 125.000 de dolari de la Newport Beach 2020, dar numai pentru că a avut BYE în faza inaugurală.

Tocmai de aceea este atât de importantă această victorie obținută ieri, care în afara calificării în turul secund îi oferă românului și moralul necesar continuării practicării tenisului la nivel înalt.

Fiul Arthur, marea bucurie a lui Marius Copil

Clasat pe locul 56 în clasamentul ATP în urmă cu doi ani, Marius Copil are motive de bucurie în afara tenisului. El a devenit tată anul trecut, la 7 februarie, atunci când iubita lui, Ramona, l-a născut pe Arthur în Hollywood (Florida). Din cauza pandemiei, care a întrerupt tenisul în 2020, întreaga familie s-a mutat în România, unde l-au și botezat pe micuț, în luna iulie. În plus, Marius, scăpat forțat de grijile călătoriilor, și-a putut lua în serios serviciul de tată cu ”normă întreagă”, postând numeroase fotografii cu cel mic pe rețelele sociale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net