Maria Sharapova a fost eliminată în primul tur la Australian Open 2020 și va cădea peste 200 de locuri

Ultima actualizare:

    Maria Sharapova a fost eliminată în primul tur la Australian Open 2020FOTO: Guliver/ Gettyimages
Maria Sharapova a fost eliminată în primul tur la Australian Open 2020FOTO: Guliver/ Gettyimages

De Maria Sharapova a mai rămas doar numele. Fost lider mondial și multiplă campioană de Grand Slam, ea a fost eliminată în primul tur la Australian Open 2020.

Maria Sharapova, aflată acum pe locul 145 WTA și beneficiară a unui wild card, a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-4, de croata Donna Vekic, în primul tur de la Australian Open 2020. Aceasta este prima dată din 2010 când rusoaica pierde în primul tur la Melbourne (în 2017 nu a participat). Rusoaica a fost campioană la Melbourne în 2008, după care a mai jucat două finale.

Înfrângerea din primul tur o va arunca pe Maria Sharapova cel puțin pe locul 360 WTA, adică va coborî mai bine de 200 de poziții în clasamentul mondial. Aceasta și din cauza faptului că anul trecut a ajuns în optimi la acest Grand Slam.

Maria Sharapova se gândește la retragere

Fiind una dintre cele mai proaste poziții ocupate în carieră, Sharapova nu exclude retragerea din competiții până anul viitor. De altfel, întrebată dacă va participa la ediţia viitoare a Australian Open, rusoaica a declarat: “Nu ştiu, nu ştiu. Am avut oportunitatea să ajung aici şi le mulţumesc organizatorilor că mi-au permis să fiu parte a acestui eveniment. Este dificil pentru mine să spun ce se va întâmpla în 12 luni”, a declarat rusoaica după eliminare.

Rusoaica este accidentată la umăr

Fostul lider mondial, caer anul acesta în aprilie va împlini 33 de ani spune că se confruntă de mai mult timp cu o accidentare la umăr. Din acest motiv a și evoluat doar la opt turnee anul trecut, ultima ei apariție pe teren fiind la US Open 2019. “Pot vorbi despre problemele mele şi de situaţiile prin care am trecut cu umărul meu, dar nu este în caracterul meu să fac asta. Aşa greu cum a fost am terminat meciul şi, da, nu este în modul în care mi-am dorit”, a mai spus Maria Sharapova la conferința de presă ce a urmat eliminării din primul tur de la Australian Open 2020.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net