Marcelo Rios acuză ATP că l-a iertat pe Andre Agassi

Ultima actualizare:

    Andre Agassi a recunoscut că a avut probleme cu drogurile pe când era căsătorit cu Brooke Shields Foto: Guliver / GettyImages
Andre Agassi a recunoscut că a avut probleme cu drogurile pe când era căsătorit cu Brooke Shields Foto: Guliver / GettyImages

Chestionat pe seama cazului de dopaj al lui Nicolas Jarry, Marcelo Rios a acuzat Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (ATP) că l-a iertat de patru ori pe Andre Agassi.

Potrivit lequipe.fr, care citează AFP, antrenorul echipei de Cupa Davis a statului Chile a declarat în ”La Tercera”: "L-au prins dopat pe Agassi de patru ori şi l-au acoperit. Căci era Agassi şi tenisul ar fi ajuns în zid. Sunt nişte rahaţi". În autobiografia apărută în 2009, jucătorul american a  recunoscut că a fost dependent de metamfetamină şi că a fost controlat pozitiv cu un drog puternic, în 1997. Agassi a spus că a mințit ATP-ul pentru a nu fi sancționat. Mai exact, într-o scrisoare a menționat că a băut din eroare un pahar de vodcă în are asistentul său, Slim, a pus... metamfetamină. Campionul a cerut clemență și a primit-o. În schimb asistentul său, care era cunoscut drept un consumator de droguri, a fost suspendat. Dezvăluirea l-a făcut pe șeful Agenției Mondiale Anti-Doping (AMA), John Fahey, să spună că acest organism, fondat în 1999, nu poate acționa, fapta lui Agassi fiind prescrisă de opt ani... Pe de altă parte, Federația Internațională de Tenis (ITF) s-a declarat ”surprinsă și dezamăgită” de dezvăluirile lui Agassi, care a câștigat primul său mare turneu în 1992, la Wimbledon. Lider mondial în 1995, americanul are în palmares 60 de titluri ATP la simplu, dintre care 8 de grand slam (patru la Australian Open, două la US Open și câte unul la Roland Garros și la Wimbledon), precum și trei victorii în Cupa Davis. 

În ianuarie trecut, Nicolas Jarry a fost suspendat provizoriu pentru dopaj. Aflat pe locul 78 în clasamentul mondial, jucătorul din Chile ar fi fost depistat pozitiv (Ligandrol) în noiembrie 2019, la un meci din Cupa Davis.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net