Marca despre Halep: "Primeşte zece săptămâni bonus ca numărul unu"

Ultima actualizare:

    Simona Halep e numărul 1 mondial
Simona Halep e numărul 1 mondial

Cei de la Marca au scris că Simona Halep şi-a apărat numai trei săptămâni locul I WTA, restul de cel puţin zece săptămâni fiind ca o "primă". Totuşi, ziariştii spanioli au recunoscut în cele din urmă că Simona a meritat să fie lider în tenisul mondial.

Cu 13 săptămâni pe locul I WTA, Halep le va întrece ca longevitate în această poziţie pe lista istorică de numai 25 de jucătoare, pe Evonne Goolagong, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Venus Williams, Ana Ivanovici şi Arantxa Sanchez Vicario. 

Publicaţia citată precizează că în trecut nu era la fel fiindcă Turneul Campioanelor se disputa la final de noiembrie şi săptămânile "bonus" erau mai puţine.

Însă Marca ajunge la concluzia că Halep merită cele zece săptămâni ca o compensaţie pentru cele trei şanse ratate în 2017 de a ajunge pe prima poziţie WTA, în finala de la Roland Garros, în sferturile de la Wimbeldon şi în finala de la Cincinnati, dar şi pentru parcursul constant bun din acest an.

"Evident, această compensaţie nu este responsabilitatea Simonei Halep, dar pare să fie o compensare <adecvată> pentru cele trei ocazii de a ajunge la conducerea ierarhiei, ratate pe teren la meciul decisiv. Deşi a ratat cele trei ocazii, Halep va fi considerată numărul 1 în 2017 deoarece a ocupat această poziţie la finalul sezonului. La urma urmelor, această clasificare premiază regularitatea, iar ea a fost cea mai constantă dintre liderele din acest an",a conchis publicaţia spaniolă.

Simona Halep a urcat pentru prima dată pe locul I WTA la 9 octombrie, după finala jucată la China Open. Românca este a 25-a jucătoare lider WTA şi a treisprezecea care reuşeşte să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net