Japonia face legea la US Open: Naomi Osaka și Kei Nishikori au ajuns în semifinale

naomi_osaka_si_kei_nishikori_japonezi_us_open.jpg

Naomi Osaka si Kei Nishikori, după calificarea în semifinale la US Open
Naomi Osaka si Kei Nishikori, după calificarea în semifinale la US Open
FOTO: Guliver/ Gettyimages
Citeste tot despre: 

S-au stabilit semifinalele turneelor de simplu de la US Open 2018. Japonia are o zi cum nu a mai avut vreodată, având reprezentanți atât la masculin, cât și la feminin.

La masculin, Kei Nishikori l-a învins cu scorul de 2-6, 6-4, 7-6, 4-6, 6-4, pe croatul Marin Cilic, cel care îl întrecuse în finala ediției 2014 a aceleiași competiții. Adversar în cea de-a treia semifinală americană a carierei îi va fi Novak Djokovic. Acesta a ajuns pentru a 11-a oară consecutiv în semifinale la US Open, turneu pe care l-a câștigat în 2011 și 2015. În sferturi, el a trecut cu 6-3, 6-4, 6-4, pe australianul John Millman, cel care îl eliminase în faza precedentă pe Roger Federer. Semifinala va fi interesantă pentru că acum patru ani, în aceeași fază, japonezul l-a învins cu 6-4, 1-6, 7-6, 6-3 pe sârb. În cealaltă semifinală se vor întâlni Rafael Nadal și Juan Martin del Potro.

La feminin s-a scris însă istoria. Acolo, Naomi Osaka s-a calificat în premieră în semifinale, după ce a spulberat-o cu 6-1, 6-1 pe ucraineanca Lesia Tsurenko. Adversară în semifinală îi va fi americanca Madison Keys, finalista precedentei ediții. Ea a trecut cu 6-4, 6-3, de spaniola Carla Suarez Navarro.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Serena Williams şi letona Anastasija Sevastova.

Loading...