Irina Begu va părăsi Top 100 WTA după 1.835 de zile

Ultima actualizare:

    Irina Begu, la antrenament la Shenzhen 2019FOTO: Facebook
Irina Begu, la antrenament la Shenzhen 2019FOTO: Facebook

Eliminarea suferită în primul tur la Madrid are efecte dezastruoase pentru poziția din clasament a Irinei Begu. Ea va ieși, de lunea viitoare, pentru prima dată după 5 ani din prima sută mondială.

Irina ocupa locul 96 în clasamentul mondial publicat ieri, însă cele 55 de puncte pierdute prin eliminarea de la Madrid o vor arunca dincolo de locul 110 începând de lunea viitoare. Pentru Irina va fi cea mai slabă poziție pe care o va ocupa după peste cinci ani! Mai precis din 4 mai 2014, atunci când a fost ultima zi în care s-a clasat în afara Top 100 WTA. A fost atunci pe 117, dar începând cu ierarhia publicată pe 5 aprilie a revenit între cele mai valoroase 100 de tenismene ale lumii. Din acel moment până luni va fi o distanță de exact 1.835 de zile.

De atunci ascensiunea sa a fost continuă până în 2016, când, pe 22 august, a ocupat locul 22 în lume, ce mai bună poziție din carieră. Chiar dacă a fost de mai multe ori la o victorie de intrarea în Top 20, bucureșteanca a ratat de puțin acel obiectiv, iar acum, rezultatele slabe din ultima perioadă, o vor aduce, iată, înapoi cu cinci ani. Înfrângerea cu Yulia Putintseva (scor 6-4, 6-3) de la Madrid a fost a noua suferită de jucătoarea în vârstă de 28 de ani din cele 17 partide disputate. Din păcate, cele 6 victorii au venit în trei turnee mici, Hobart, Hua-Hin, Budapesta, plus una în primul tur la Australian Open, rezultate care nu au avut darul de a o ajuta să-și apere punctele cucerite anul trecut. Astfel, de luni, România va avea doar trei jucătoare în prima sută mondială, după ce am avut la un moment dat 6, iar viitorul nu arată deloc bine pentru tenisul feminin românesc, care trăiește exclusiv datorită peformanțelor Simonei Halep.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net