Ion Țiriac, poveste emoționantă din copilărie. „A murit când aveam eu aproape 11 ani”

Ultima actualizare:

    Ion Țiriac, despre copilăria sa
Ion Țiriac, despre copilăria sa

Fostul jucător de tenis și actualul om de afaceri, Ion Țiriac, a decis să povestească într-un interviu, o parte din întâmplările ce l-au marcat în perioada copilăriei.

Ion Țiriac, cu o avere estimată undeva la 1,2 miliarde de dolari, a detaliat într-un interviu pentru Telekom Sport, care sunt originile neașteptate ale situației sale financiare prospere. Pornind de jos, acesta a fost întâi băiat de mingi, inainte de a ajunge jucător profesionist de tenis. Depănând amintiri, fostul sportiv își amintea cum a ajuns să joace pentru prima dată tenis: dintr-o simplă întâmplare.„Tenis jucau numai oamenii cu bani și pe vremea aia. Eu veneam dimineaţa la 6:00, când jucau boierii mari, ca să le strâng mingile şi îmi dădeau 25 de bani. Dacă stăteam două ore erau 50 de bani.50 de bani azi, 50 de bani mâine, poimâine aveam 3 lei. Într-o sâmbătă sau duminică unuia dintre acesti burtoși nu i-a venit partenerul şi cum eram mai tinerel m-a întrebat dacă nu pot să îi arunc mingile inapoi. Cum dădea, cum îi dădeam înapoi.Era 5 mai 1955, cu 4 zile inainte sa implinesc 15 ani. A fost primul meu contact cu racheta de tenis si cu tenisul”.


    Ion Țiriac
Ion Țiriac

Țiriac susține de asemenea că bănuia că era printre cei mai buni jucători juniori, însă este conștient de faptul că acea întâmplare a fost cea care l-a propulsat în viitoare sa carieră.

În cadrul aceluiași interviu, el declară prin ce momente de cumpănă a trecut atunci când i-a murit tatăl. Avea vârsta fragedă de doar 11-12 ani, iar acel eveniment și-a pus amprenta negativă asupra sa și a familiei sale. „E bine să nu prea vorbiţi prea mult despre copilăria asta, pentru că nimeni nu poate să înţeleagă. Nu au trăit şi e greu de explicat acea perioadă. Eu sunt un om născut în 1939, care a trăit războiul”, a fost încercarea omului de afaceri de a evita subiectul. Totuși, decide să lămurească lucrurile: „Prin anii 47, 48, taică-miu a fost arestat două zile de Securitate pentru că era „asupritor”. Avea o prăvălie în piaţă… Din păcate a murit când aveam eu aproape 11 ani, soră-mea cu cinci ani mai puţin. Acolo a fost şi perioada foarte grea, atunci când acea femeie extraordinară, maică-mea, a tinut doi copii, singură, fără venituri. Ne-a crescut cu litera legii, cu frica celui de sus, dar şi a celui de jos!”, a declarat afaceristul.

Acesta apare pe locul 1.867 la nivel mondial în clasamentul Forbes, și este singurul român care apare pe listă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net