Ion Ţiriac îl apără pe Năstase şi îi atacă pe şefii tenisului. Ce se întâmplă cu trofeul de la Madrid

Ultima actualizare:

    Simona Halep, premiată de Ilie Năstase la Madrid
Simona Halep, premiată de Ilie Năstase la Madrid

În calitate de proprietar al turneului WTA de la Madrid, câştigat în acest an de Simona Halep, omul de afaceri Ion Ţiriac a luat o poziţie dură referitoare la reacţiile apărute în lumea tenisului după ce Ilie Năstase a participat la festivitatea de premiere a competiţiei din capitala Spaniei.

Să ne amintim faptul că, după scandalul iscat la meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie, Ilie Năstase a fost pus la zid de şefii WTA şi ITF, pierzându-şi inclusiv dreptul de a lua parte la turneele de Mare Şlem de la Roland Garros şi Wimbledon.

„Ca urmare a comentariilor publice agresive ale WTA în legătură cu acordarea Trofeului Madrid în acest an, în prezenţa domnului Ilie Năstase, vă informez prin prezenta că am decis să retrag acordarea trofeului meu la competiţia feminină. Fac referire la trofeul din aur şi diamante şi la replicile din argint masiv, acestea nu vor mai fi acordate câştigătorilor competiţiilor feminine de la Madrid. Acest trofeu este un simbol oferit de mine personal câştigătorului turneului şi pot fi prezent eu însumi sau printr-un invitat ales de mine la ceremonia de acordare a trofeului. WTA nu este împuternicită să-mi cenzureze libertatea de a face o invitaţie specială la acordarea trofeului. De-a lungul timpului, am fost onorat că au acceptat invitaţia mea la festivitate Regina Spaniei, Prinţul Moştenitor al Spaniei, Primarul Madridului. În acest an, invitaţia mea a fost acceptată de domnul Ilie Năstase. Am fost informat că WTA l-a amendat pe proprietarul turneului pentru că a permis invitatului meu să participe pe teren la festivitatea de premiere. Din nou, consider acest comportament al WTA drept consecvent agresiv, în afara competenţei WTA”, se arată într-o scrisoare trimisă de Ţiriac lui Steve Simon, preşedintele circuitului profesionist feminin (WTA).

De asemenea, printr-o altă scrisoare, Ion Ţiriac l-a avertizat şi preşedintele federaţiei internaţionale (ITF), for care l-a suspendat provizoriu pe Ilie Năstase.

''Este clar că intervenția inițială a căpitanului echipei de Fed Cup a României a fost în limitele mandatului său și conform regulilor. Este surprinzător și neclar de ce arbitrul de scaun a refuzat să ia în considerare intervenția, refuzul declanșând un limbaj nepotrivit din partea d-lui Năstase, care, în consecință, a fost eliminat din teren. Apoi iadul a izbucnit pentru căpitanul nostru și pentru moralul echipei noastre, precum și pentru reputația federației. Astfel, solicit ITF să clarifice toate faptele relevante, să acționeze de manieră corectă și regulamentară pentru a atenua consecințele situației și pentru a trage concluzia corectă. Consider că o audiere publică este singura cale pentru a îndeplini aceste obiective, cu atât mai mult cu cât toate sancțiunile formale și informale precum și insultele împotriva d-lui Năstase au fost făcute publice de către ITF. Pentru o prezentare echilibrată a situației, media ar trebui să aibă acces la întregul dosar al anchetei, care îl apără în proporție covârșitoare pe d-l Năstase'', a subliniat Ion Țiriac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net