Invincibila Simona

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala unui turneu de Grand SlamFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala unui turneu de Grand SlamFoto: Guliver/ GettyImages

Simona Halep pare eroină de filme, nu om. Ceea ce a demonstrat la această ediţie a Australian Open va rămâne cu siguranţă în analele turneelor de Grand Slam. Pur şi simplu este de neînvins, indiferent cât de aproape de victorie sunt adversarele sale. Ea s-a calificat în finala competiţiei după ce a salvat două mingi de meci şi sâmbătă, 27 ianuarie, va avea din nou şansa de a lupta pentru împlinirea visului: cucerirea unui titlu de Grand Slam.

Simona Halep s-a impus în semifinalele turneului de la Melbourne, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, în faţa nemţoaicei Angelique Kerber la capătul unei partide la care ne vom raporta mult timp de acum înainte. De-a lungul celor aproape două ore şi jumătate de joc, cele două tenismene au trecut de la agonie la extaz şi, din fericire, cea care a avut nervii mai tari a fost românca. Simona Halep s-a impus cu scorul de 9-7 în setul decisiv şi sâmbătă va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki pentru primul titlu de Grand Slam al carierei.

La final, jucătoarea noastră a explicat că „încrederea mea este la cote foarte înalte. Este clar că sunt obosită, e ceva normal după ce am jucat atâtea meciuri. Am petrecut foarte multe ore pe teren. Dar sunt foarte fericită. În acest moment nu mai contează nimic. Simplul fapt că am câştigat acest meci şi pot juca finala este ceva extraordinar”, a declarat ea la conferinţa de presă.

Contra nemţoaicei, Simona a arătat un tenis ofenisiv, aşa cum nu am văzut-o de multe ori. Iar agresivitatea româncei a fost evidenţiată şi de statistica meciului, care a consemnat în dreptul tenismenei noastre nu mai puţin de 50 de lovituri câştigătoare! „Sunt multe, nu? Fratele meu tocmai mi-a scris şi am aflat. Nu-mi vine să cred, să fiu sinceră. Dar am fost agresivă. Am avut acest lucru în minte şi am vrut să termin punctele repede, dar nu a fost uşor cu ea. S-a mişcat foarte bine. E prima dată când fac atâtea puncte câştigătoare într-un meci şi sper că nu e şi ultima”, a declarat ea la conferinţa de presă.

Simona a mai bifat o premieră în meciul câştigat cu Kerber: a fost pentru prima dată când a salvat mingi de meci în două meciuri ale aceluiaşi turneu. „Nu îmi amintesc, dar cu siguranţă nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva la un turneu de Grand Slam”, a mărturisit ea. 

Programată sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 10.30, ora României, finala dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki va fi una cu totul specială. În joc este nu numai titlul de campioană, dar şi poziţia de lider mondial WTA, căci învingătoarea va ocupa locul 1 de luni încolo. Mai mult, oricine va câştiga, se va afla pentru prima dată în postura de campioană a unui turneu de Grand Slam. O mulţime de lucruri pentru care merită să o încurajăm din toţi rărunchii pe jucătoarea noastră.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net