Ilie Năstase, amendat cu 10.000 de dolari şi suspendat 3 ani de ITF

Ultima actualizare:

    Ilie NăstaseFoto: Getty
Ilie NăstaseFoto: Getty

Federaţia Internaţională de Tenis a comunicat azi verdictul în cazul lui Ilie Năstase.

Astfel, conform comunicatului ITF, Ilie Năstase este suspendat din orice rol oficial în competiţiile ITF pe echipe sau în cele individuale de sub egida ITF până la 31 decembrie 2020.

În plus, el nu va avea nici măcar dreptul să asiste, ca spectator nici ca persoană acreditată la competiţiile descrise mai sus până în 21 decembrie 2018.

După cum se arată în comunicat, competiţiile de Grand Slam nu sunt incluse în această interdicţie, ele nefiind incluse în jurisdicţia ITF.

În plus, Ilie Năstase a fost amendat cu suma de 10.000 de dolari.

Conform comunicatului, Năstase a fost pedepsit pentru remarcile la adresa Serenei Williams, care au fost catalogate drept rasiste, pentru "avansurile sexuale făcute căpitanului echipei de Fed Cup a Marii Britanii", Keothavong, pentru ameninţări şi injurii la adresa reprezentanţilor presei prezente la Mamaia, la meciul de Fed Cup România - Marea Britanie, şi pentru ameninţări şi injurii la adresa oficialilor partidei şi ai membrilor echipei de Fed Cup a Marii Britanii, precum şi pentru refuzul de a părăsi arena de joc.

Atât Ilie Năstase, cât şi Federaţia Română de Tenis pot face apel în termen de 21 de zile la TAS. Din păcate, după cum s-a văzut, ITF nu a acceptat propunerea lui on Ţiriac, aceea ca Ilie Năstase să beneficieze de o audiere publică

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net