Iese din Top 10 după 2000 de zile? Miză uriaşă pentru Halep la Roland-Garros

Ultima actualizare:

    Simona Halep a câştigat turneul de la Roland-Garros în 2018
Simona Halep a câştigat turneul de la Roland-Garros în 2018

Simona Halep riscă să părăsească elita WTA la finalul turneului de la Roland-Garros, care va debuta duminică.

Tenismena noastră are joi primele emoţii la Paris, în cursul serii fiind programată tragerea la sorţi. E o competiţie cu miză uriaşă pentru Halep, ameninţată să fie scoasă din Top 10 mondial după cinci ani şi jumătate.

Într-un clasament virtual, scăzându-se punctele câştigate anul trecut, Simona Halep va începe turneul de la Roland-Garros pe locul 8, în ciuda faptului că în prezent e pe ultima treaptă a podiumului (locul 3). Trofeul cucerit în 2018 cântăreşte astfel enorm în tentativa Simonei de a deveni jucătoarea în activitate cu cele mai multe săptămâni la rând în Top 10. Din ianuarie 2014 şi până la 9 iunie 2019, atunci când se încheie turneul parizian, Halep a strâns 279 de săptămâni consecutive în elită, mai mult decât Serena Williams, dar mai puţin decât sora acesteia, Venus, lideră la acest capitol, cu 293 de săptămâni în perioada 1998-2003.

Calculând în zile, Simona Halep se apropie aşadar de cifra 2000, o nouă dovadă a faptului că e cea mai constantă tenismenă a momentului în circuitul WTA. Deşi pare greu de crezut, nu e deloc imposibil ca Halep să fie aruncată dincolo de locul 10. Pentru că are de apărat 2000 de puncte, corespunzătoare succesului de anul trecut, Simona nu va avea nici o şansă să redevină lideră mondială. De pe locul al optulea în ierarhia cu punctele scăzute, constănţeanca e mult mai aproape de bariera locului 10, imediat în spatele ei aflându-se jucătoare precum Serena Williams, Sloane Stephens, Caroline Wozniacki sau Belinda Bencic. Astfel, în cazul unui „accident” în primele tururi de genul celui de la Roma, Simona Halep va pune capăt unei longevităţi în top care durează de cinci ani şi jumătate.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net