Hoțul care l-a jefuit pe antrenorul lui Fognini, la Roland Garros, n-a fost prins

Ultima actualizare:

    Franco Davin a răbufnit după ce geanta sa a dispărut din vestiarul jucătorilor de la Roland GarrosFoto: EPA
Franco Davin a răbufnit după ce geanta sa a dispărut din vestiarul jucătorilor de la Roland GarrosFoto: EPA

Antrenor al jucătorului italianul de tenis Fabio Fognini, Franco Davin a declarat, în presa argentiniană, că i-a fost furată o geantă din vestiar, în complexul de la Roland Garros, însă hoțul n-a fost prins deși acolo există forțe de securitate impresionante.

Potrivit cotidianului francez ”L’Equipe”, Davin a povestit că în 29 mai i s-a furat geanta din vestiarul rezervat jucătorilor, în timpul meciului câştigat (6-4, 6-2, 6-1) de Fognini în faţa spaniolului Pablo Andujar. El avea în geantă bani, paşaportul argentinian, green-card-ul şi alte obiecte. “La acest turneu, vedem mai mulţi oameni de ordine decât la orice alt turneu. Lucrurile îţi sunt controlate înainte să intri în vestiar. Îţi verifică acreditarea. Sunt oameni înarmaţi cu mitraliere în exterior. E ca la Jocurile Olimpice de la Londra. Şi totuşi nu pot să prindă un tip care a furat din vestiar?! Este incredibil! De fapt, doar te fac să crezi că totul este în siguranţă”, a declarat Davin pentru ”La Nacion”.

Antrenorul a spus că și alți jucători sunt îngrijorați după ce au aflat ce i s-a întâmplat lui. “Rafa Nadal, Goffin, Gasquet, Thiem, Juan (Del Potro) mă întrebau dacă am veşti de fiecare dată când mă vedeau şi nu le venea să creadă. De atunci, nu şi-au mai lăsat gentile. Aici ne cunoaştem toţi între noi. Era o nebunie să ne imaginăm că s-ar putea întâmpla aşa ceva”, a adăugat antrenorul, care a cerut să fie analizate imaginile surprinse de camerele de supraveghere. “Le-am cerut să analizeze imaginile suprinse şi de alte camera de supraveghere, pentru stabilirea traseului bărbatului, ar nu au făcut-o”, a spus el, care suspectează să autorul furtului ar fi un fost tenismen francez. Potrivit presei, în imagini s-ar vedea din spate o persoană care a ieşit din vestiar cu o geantă identică cu cea a antrenorului, în timpul meciului lui Fognini.

De altfel, Federaţia Franceză de Tenis a precizat, într-un comunicat, că autorul “presupusului furt” nu a putut fi identificat. “Geanta a fost lăsată la vedere şi nesupravegheată timp de două ore, în contextul în care la dispoziţia jucătorilor şi stafului acestora există dulapuri securizate. Informată imediat, conducerea turneului i-a acordat domnului Devin ajutorul de care avea nevoie, în special pentru a i se acorda asistenţă consulară din partea autorităţilor din ţara în care își are domiciliul”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net