Horia Tecău s-a calificat în finala de dublu la Halle

tecau-horia-gettyimages-1322477524.jpg

Horia Tecău joacă alături de Kevin Krawietz de câteva luni
Horia Tecău joacă alături de Kevin Krawietz de câteva luni
Foto: Guliver / GettyImages

Alături de germanul Kevin Krawietz, Horia Tecău (36 de ani) s-a calificat, astăzi (vineri, 18 iunie), în finala de dublu a turneului ATP de 500 de puncte de la Halle. Întrecerea este dotată cu premii în valoare totală de peste 1,45 milioane de euro.

Favoriţii cu numărul 3, Tecău şi Krawietz s-au imnpus cu 7-6/6, 7-5 în semifinala cu Sander Gille și Joran Vliegen (Belgia), capi de serie cu numărul .
Pe jumătatea cealaltă a tabloului, urmează să se dispute semifinala dintre Tim Puetz (Germania) & Michael Venus (Noua Zeelandă) și Felix Auger-Aliassime (Canada) & Hubert Hurkacz (Polonia).
Câştigătorii turneului vor obţine 40.200 de euro şi 500 de puncte, iar învinşii din finală vor primi 30.240 de euro şi 300 de puncte.
Constănțean prin adopțiune (de fapt, s-a născut în Brașov), Horia Tecău a câștigat în carieră 37 de titluri ATP la dublu, disputând alte 23 de finale. El s-a impus în turneele de grand slam de la Wimbledon și US Open. De asemenea, are și un titlu la dublu mixt la Australian Open. În 2016, la Rio, alături de Florin Mergea, Tecău a câștigat medalia olimpică de argint. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1