Horia Tecău este la un pas de calificarea la Turneul Campionilor

tecau_krawietz.jpg

Horia Tecău și Kevin Krawietz
Horia Tecău și Kevin Krawietz
Foto: Guliver/ GettyImages

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Horia Tecău și germanul Kevin Krawietz sunt tot mai aproape de o prezență pe care nici nu o anticipau la Turneul Campionilor în proba de dublu.

Calificarea în sferturile turneului de la Indian Wells i-a adus pe cei doi pe poziția a șaptea în clasamentul perechilor pe anul 2021, la o distanță apreciabilă de locul 9. În optimi, Tecău și Krawietz care sunt favoriți 5, au învins, cu 7-6, 7-6 cuplul american Steve Johnson/ Sam Querrey. Următorii lor adversari vor Tim Putez și Michael Venus.

Dacă vor ajunge să joace la Turneul Campionilor, competiție care se va organiza anul acesta la Torino, în perioada 14-21 noiembrie, atunci cei doi vor fi cea mai surprinzătoare pereche de acolo. Spre deosebire de celelalte echipe, care au început colaborarea de la startul sezonului, sau au continuat-o pe cea veche, ei s-au reunit la un prim turneu în februarie, la Rotterdam, din întâmplare. Horia părea resemnat că nu și-a găsit nici un partener stabil pentru acest sezon, iar Krawietz rămăsese fără coechipierul cu care cucerise două titluri la Roland Garros, germanul Andreas Mies, care se accidentase. Așa că a acceptat să joace alături de român, până i se va reface partenerul. Lucrurile au mers atât de bine – au cucerit titlul la Halle și au jucat finalele de la Rotterdam, Barcelona și Hamburg – că parteneriatul lor a devenit unul pentru întreg sezonul.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5