Horia Tecău este la un pas de calificarea la Turneul Campionilor

Ultima actualizare:

    Horia Tecău și Kevin KrawietzFoto: Guliver/ GettyImages
Horia Tecău și Kevin KrawietzFoto: Guliver/ GettyImages

Horia Tecău și germanul Kevin Krawietz sunt tot mai aproape de o prezență pe care nici nu o anticipau la Turneul Campionilor în proba de dublu.

Calificarea în sferturile turneului de la Indian Wells i-a adus pe cei doi pe poziția a șaptea în clasamentul perechilor pe anul 2021, la o distanță apreciabilă de locul 9. În optimi, Tecău și Krawietz care sunt favoriți 5, au învins, cu 7-6, 7-6 cuplul american Steve Johnson/ Sam Querrey. Următorii lor adversari vor Tim Putez și Michael Venus.

Dacă vor ajunge să joace la Turneul Campionilor, competiție care se va organiza anul acesta la Torino, în perioada 14-21 noiembrie, atunci cei doi vor fi cea mai surprinzătoare pereche de acolo. Spre deosebire de celelalte echipe, care au început colaborarea de la startul sezonului, sau au continuat-o pe cea veche, ei s-au reunit la un prim turneu în februarie, la Rotterdam, din întâmplare. Horia părea resemnat că nu și-a găsit nici un partener stabil pentru acest sezon, iar Krawietz rămăsese fără coechipierul cu care cucerise două titluri la Roland Garros, germanul Andreas Mies, care se accidentase. Așa că a acceptat să joace alături de român, până i se va reface partenerul. Lucrurile au mers atât de bine – au cucerit titlul la Halle și au jucat finalele de la Rotterdam, Barcelona și Hamburg – că parteneriatul lor a devenit unul pentru întreg sezonul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net