Horia Tecău a cucerit America! Românul s-a impus la US Open

Jean Julien Rojer și Horia Tecău, fericiți după câștigarea trofeului.jpg

Jean Julien Rojer și Horia Tecău, fericiți după câștigarea trofeului
Jean Julien Rojer și Horia Tecău, fericiți după câștigarea trofeului
foto: gettyimages
Citeste tot despre: 

După Ilie Năstase, a venit rândul lui Horia Tecău să facă istorie la US Open. ”Nasty” s-a impus la simplu, în 1972 și la dublu în 1975, alături de Jimmy Connors. Acum, numele lui Tecău se află pe buzele tuturor. Românul și partenerul său olandez Jean Julien Rojer au câștigat turneul de la Flushing Meadows, trecându-și astfel în palmares al patrulea titlu al anului, după trofeele obținute la Dubai, Geneva şi Winston-Salem.

Vinerea cu noroc! Așa a fost pentru Horia Tecău și Jean Julien ziua de ieri. Perechea româno-olandeză, cap de serie numărul 12 la ultimul turneul de Mare Șlem al anului, US Open, a câștigat trofeul, impunându-se în finala în fața spaniolilor Feliciano Lopez -Marc Lopez, favoriţi 11 ai turneului american. Cei doi învingători au obţinut câte 2000 de puncte, dar și un cec substanțial, 675.000 de dolari. Din 2014 până în prezent, Tecău şi Rojer au câştigat 16 trofee, între care şi turneul de la Wimbledon în 2015, iar pentru jucătorul român finala de la New York a fost a cincea la un Grand Slam.

”Sunt extrem de fericit că am reulit această victorie. A fost un meci frumos, strâns, echilibrat și mă bucur enorm că am reușit să încununăm acest parcurs bun de la New York cu un titlu”, a spus Horia, imediat după finalul jocului.

Colegul său olandez a dezvăluit secretul celei mai bune perechi de la turneul american. ” Înțelegerea și comunicarea sunt cheia succesului nostru. Altfel nu am fi reușit. Asta este forța echipei noastre. Am avut două saptămâni extraordinare la New York și sunt încântat de acest rezultat. Dacă Marc (n.r.Lopez) mă învingea azi, m-ar fi tachinat în fiecare zi, pentru că suntem prieteni buni. A fost un meci echilibrat, diferența s-a făcut în doar câteva puncte. Familia mea nu a putut ajunge din Caraine, din cauza uraganului, dar știu că sunt acasă și mă urmăresc, iar această victorie este pentru ei”, a precizat Jean Julien Rojer.

Aseară, după închiderea ediției ziarului nostru, Horia a intrat din nou pe teren. La doar câteva ore de la victoria de răsunet în proba de dublu, constănțeanul a forțat calificarea și la dublu mixt. El a jucat alături de CoCo Vandeweghe, contra principaliilor favoriţi, elveţianca Martina Hingis şi britanicul Jamie Murray.

 

Români care au câștigat turnee de Mare Șlem

Ilie Năstase - 7 trofee (2 la simplu, 3 la dublu, 2 la dublu mixt)

Virginia Ruzici  - 2 trofee (1 la simplu, 1 la dublu)

Horia Tecău - 3 trofee (2 trofee la dublu, 1 la dublu mixt)

Ion Țiriac  - 1 trofeu (1 la dublu)

 

Finalele lui Tecău la dublu

An Turneu (partener) Rezultat

2010 Wimbledon (cu Robert Lindstedt) pierdută

2011 Wimbledon (cu Robert Lindstedt) pierdută

2012 Wimbledon (cu Robert Lindstedt) pierdută

2015 Wimbledon (cu Jean-Julien Rojer) câștigată

2017 US Open (cu Jean-Julien Rojer) 6-4, 6-3

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1