Halep şi Niculescu, printre cele mai bogate tenismene din istorie

Ultima actualizare:

    Simona Halep şi Monica Niculescu
Simona Halep şi Monica Niculescu

Două jucătoare din România se regăsesc în Top 100 al câştigurilor obţinute de tenismene de-a lungul timpului în circuitul feminin profesionist (WTA).

Cu venituri de peste 14 milioane de dolari, Simona Halep nu putea lipsi din acest clasament. Constănţeanca ocupă locul 24, depăşind nume impresionante din istoria sportului alb. În spatele Simonei se află italianca Pennetta, americancele Jennifer Capriati şi Chris Evert, precum şi iberica Conchita Martinez.

Cum jucătoarea nostră nu are decât 25 de ani, vârstă pe care o va împlini la 27 septembrie, Halep are şanse mari să pătrundă în Top 10, acolo unde valoarea totală a premiilor din tenis depăşeşte 20 de milioane de dolari. Lideră detaşată la acest capitol este Serena Williams, cu peste 81 de milioane de dolari, urmată de Maria Şarapova (36 de milioane) şi de sora mai mare a Serenei, Venus Williams (34 de milioane de dolari).

A doua româncă prezentă în Top 100 este Monica Niculescu. Cu aproape 4,3 milioane de dolari în conturi, ea ocupă poziţia a 92-a. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net