Halep poate cădea pe locul 4 după US Open

Ultima actualizare:

    Foto: guliver/gettyimages
Foto: guliver/gettyimages

Chiar dacă pentru Simona Halep ultimul turneu de Grand Slam al anului s-a încheiat din primul tur, fanii tenisului urmăresc cu atenţie meciurile din concursul feminin de simplu, pentru a afla cu câteva zile înainte ce loc va ocupa jucătoarea noastră în clasamentul mondial de luni încolo.

Un lucru e cert: Simona nu va putea fi lider mondial la finalul US Open. Ea a fost depăşită de trei zile în clasamentul „live” de către spaniola Garbine Muguruza, care prin calificarea în optimile de finală a devenit numărul 1 virtual. Vestea bună ar fi că una dintre jucătoarele care o puteau depăşi în continuare, Elina Svitolina, a fost eliminată în optimi de Madison Keys (7-6, 1-6, 6-4). Vestea rea este că mai sunt în concurs încă două jucătoare care o pot întrece pe româncă la finalul săptămânii. E vorba de Karolina Pliskova şi de Venus Williams. 

Românca a fost eliminată în turul I la US Open

Cehoaica are nevoie de a ajunge în finală pentru a o depăşi nu doar pe Simona, dar chiar şi pe Muguruza şi a-şi păstra şi de luni încolo poziţia de lider mondial WTA. A doua este americanca Venus Williams. Veterana de 36 de ani are nevoie, nici mai mult, nici mai puţin, de titlul de la New York pentru a o depăşi pe româncă. Ea nu mai poate însă să treacă şi peste Muguruza. Din păcate, cele două jucătoare se află pe jumătăţi diferite de tablou, astfel că nu se pot elimina una pe alta pe parcurs. Astfel, în cazul unei finale între ele, cu o victorie a lui Venus, Simona ar urma să ocupe locul 4 în lume de luni. Până să ajungă acolo însă, cele două vor trebui să treacă de sferturile de finală, în care cehoaica va juca împotriva americancei Coco Vandeweghe, iar Venus contra Petrei Kvitova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net