Halep, Mergea şi Tecău, drum liber spre Rio

19-sport-simona-halep.jpg

Simona Halep este favorită certă la cucerirea titlului olimpic
FOTO: AP

Finalul turneului de la Rolan Garros a adus şi definitivarea listei jucătorilor şi jucătoarelor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Pentru prima dată, România va avea şanse mari la o medalie.

Conform aşteptărilor, la feminin România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu. Toate vor juca la simplu. La masculin, vom avea reprezentanţi doar la dublu, acolo unde perechea formată din Horia Tecău şi Florin Mergea este calificată la JO. Aceasta deoarece primii 10 jucători de dublu – Horia e acum pe 6 – pot juca alături de un partener, fiind calificaţi, graţie locului ocupat în ierarhie. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, România nu va avea reprezentanţi la simplu masculin.

La dublu mixt nu se acordă locuri direct calificante la Rio. Perechile se înscriu în concurs la faţa locului, pe tablou intrând echipele cu cel mai bun clasament combinat. În mod normal, Horia şi Simona Halep nu au cum să nu prindă tabloul. Dacă mai urcă în ierarhie până atunci, ar putea intra pe tabloul de mixt şi cuplul Florin Mergea/ Irina Begu. 

Simona a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA

Pentru Horia Tecău şi Florin Mergea, cucerirea unei medalii la Jocurile Olimpice reprezintă un obiectiv pe care îl iau în serios cu adevărat. De altfel, ei au şi antrenor special pentru Rio, pe Andrei Pavel, şi profită de orice ocazie pentru a mai juca împreună. Cea mai recentă oportunitate este cea de săptămâna asta, unde ei fac pereche. Desemnaţi cap de serie numărul 2, ei au învins în primul tur, cu scorul de  3-6, 7-6, 10-8, după o oră şi 14 minute, cuplul Viktor Troicki/ Mihai Iujnîi.

Delegaţia va avea aproape 100 de sportivi

19-sport-natatie.jpg

Ştafeta României de 4x100 m ne va reprezenta la Rio
FOTO: Sportpictures.eu

La Jocurile Olimpice de la Rio, delegaţia României va fi una dintre cele mai mici din istorie. În jur de 100 de sportivi ne vor reprezenta la cea mai importantă competiţie din sportul mondial, însă asta nu înseamnă că avem tot atâtea şanse de medalii. Ultimii veniţi în delegaţia pentru Rio sunt componenţii ştafetei masculine de 4x100 metri liber la nataţie. Aceştia s-au calificat graţie acelui timp de 3:16:54 minute, obţinut la Campionatele Europene de la Londra. Între membrii ştafetei se află Norbert Trandafir şi Robert Glinţă, calificaţi deja la individual. Celelalte două poziţii vor fi stabilite înaintea plecării. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1