Halep își știe toate adversarele de la Turneul Campioanelor

Ultima actualizare:

    Simona HalepFOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona HalepFOTO: Guliver/ Gettyimages

Programat în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie, la Shenzhen, Turneul Campioanelor își știe deja toate participantele. Elvețianca Belinda Bencic este ultima sosită în grupul celor 8 și este una dintre potențialele adversare ale Simonei Halep în China.

Turneul WTA de la Moscova era un adevărat examen de doi pe loc pentru câștigarea ultimului bilet pentru Turneul Campioanelor 2019. Pentru el se băteau olandeza Kiki Bertens și elvețianca Belinda Bencic. Dacă Bertens depindea doar de ea să se califice, Bencic avea nevoie să ajungă în finală, dar și ca adversara ei să fie eliminată mai devreme, pentru a o putea depăși în clasament. Iar lucrurile s-au desfășurat cu o precizie elvețiană.

După ce Kiki Bertens a fost învinsă în sferturile de finală ale turneului de la Moscova de Kristina Mladenovic, Belinda Bencic era obligată să treacă de aceeași franțuzoaică în semifinale pentru a-și asigura, pentru a treia oară, calificarea la Turneul Campioanelor. Lucru care s-a și întâmplat, elvețianca impunându-se cu scorul de 6-3, 6-4.

În urma calificării Belindei Bencic la Turneul Campioanelor se știu toate cele 8 jucătoare care vor participa la competiția care încheie anul în WTA. Astfel, acestea sunt, în ordinea calificării: Ashleigh Barty, Karolina Pliskova,Simona Halep, Bianca Andreescu, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Elina Svitolina și Belinda Bencic.

Luptă pentru cel mai mare premiu din istorie

Simona Halep și celelalte 7 jucătoare calificate la Turneul Campioanelor vor lupta pentru cel mai mare premiu din istoria tenisului, indiferent că vorbim de cel masculin sau de cel feminin: 4,75 de milioane de dolari. Această sumă va fi obținută doar de jucătoarea care nu va pierde nici un meci în grupe. Altfel, suma e mai mică, dar nu cu mult. Deocamdată, cel mai mare premiu din istoria tenisului feminin a fost câștigat de Bianca Andreescu, care odată cu trofeul de la US Open a primit și un cec în valoare de 3,85 de milioane de dolari.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net