Halep e sigură: «România poate câştiga Fed Cup»

Ultima actualizare:

    Simona Halep a inceput antrenamenteleFOTO: Instagram
Simona Halep a inceput antrenamenteleFOTO: Instagram

În această săptămână, Clujul este centrul universului pentru iubitorii de tenis din România. Condusă de Simona Halep, echipa de Fed Cup a ţării noastre va lupta sâmbătă şi duminică pentru revenirea în Grupa Mondială 1. Pentru aceasta, trebuie să învingă Elveţia.

Considerate favorite încă de la tragerea la sorţi, fetele noastre au trecut de la şanse de 60% la 80% după anunţarea loturilor. În vreme ce echipa noastră e condusă de liderul mondial, Simona Halep, şi e completată de trei jucătoare din Top 40 WTA (Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu), elveţiencele o au ca lider pe Timea Bacsinszky, ocupanta locului 46 WTA. Alături de ea sunt Viktorija Golubic (115), Jil Teichmann (135) şi veterana Patty Schnyder (149). Cea mai cunoscută componentă a delegaţiei prezente la Cluj e Martina Hingis, dar fostul lider WTA nu este decât antrenoare.

În condiţiile în care revenirea în Grupa Mondială 1 pare o formalitate, e normal ca Simona Halep să se gândească la anul viitor. Şi, pentru că este învăţată cu marile performanţe, ea a trasat deja obiectivul: „Cred că România poate câştiga Cupa Federaţiei. Nu e uşor şi cum mereu spunem că nu se ştie niciodată în tenis, vom vedea. Dar obiectivul nostru este să mergem spre finală. Suntem o ţară cu jucătoare puternice, cu o echipă foarte bună, toate jucăm la un nivel foarte înalt şi sper ca şi în echipa Fed Cup să arătăm ceea ce arătăm la turneele individuale şi să câştigăm partida”, a declarat Halep. Ea a efectuat ieri primul antrenament în Polivalenta clujeană şi a părut că se simte foarte bine pe zgura amplasată de organizatori. Ieri au sosit şi celelalte trei componente ale echipei noastre.

Meciurile din cadrul întâlnirii România – Elveţia vor avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică, în Sala Polivalentă din Cluj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net