Halep are finală pentru semifinale la Turneul Campioanelor

simona_halep_turneul_campioanelor_shenzhen.jpg

Simona Halep
Simona Halep
FOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep a fost învinsă în etapa a doua a Grupei Violet din cadrul Turneului Campioanelor, dar nimic nu este pierdut încă. Ea are nevoie de o victorie cu Karolina Pliskova, mâine, pentru a se califica în semifinalele competiției.

Pentru Simona Halep, efortul depus luni în victoria cu Bianca Andreescu a fost mult prea mare pentru Simona Halep. Parcă stoarsă de puteri – luna în care aproape că nu s-a antrenat din cauza durerilor de spate s-a simțit – românca nu a arătat nici o secundă că ar putea să obțină victoria în fața Elinei Svitolina. Ucraineanca, deținătoarea titlului, s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3, la capătul unul meci care a durat o oră și 39 de minute. A fost una dintre cele mai scurte partide din istoria întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare. Acum, scorul general a devenit 5-4 în favoarea ex-sovieticei. De altfel, în timpul partidei, fostul lider mondial a simțit că nu are forța necesară pentru a trece de adversara ei, lucru pe care i l-a spus și antrenorului său, Darren Cahill, la una dintre venirile acestuia pe teren. ”Nu joc aşa cum îmi doresc să joc! Nu-i creez probleme, nu o deranjez”, i-a spus ea australianului, care a încercat inutil să o calmeze.

La finalul partidei, Svitolina era foarte mulțumită de victorie: ”A fost un meci greu fizic, ambele am urmărit multe mingi, au fost puncte foarte lungi. Mă aşteptam la un meci greu, dar am rămas foarte concentrată de la început”, a declarat campioana en-titre. Cu această a doua victorie din tot atâtea meciuri disputate, ea și-a asigurat deja prezența în semifinalele competiției, indiferent de rezultatul ultimului meci.

A doua semifinalistă din această grupă va fi stabilită după meciul de vineri (ora 14.00) dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, care ieri a beneficiat de retragerea Bianci Andreescu după primul set. Calculele sunt simple: cine bate, merge în semifinale, cine pierde merge acasă, în vacanță. Simona a prefațat deja întâlnirea în conferința de presă de ieri, de după înfrângerea cu Svitolina: ”Pe această suprafață nu am jucat niciodată, așa că nu știu la ce să mă aștept. Este sigur însă că va fi un meci diferit față de cel cu Elina. Lovește mingea foate puternic, are un stil diferit de joc. Dar, ca de obicei, o să mă focusez pe jocul meu. Voi avea un plan de joc și voi ști ce este de făcut pentru a câștiga. Vreau neapărat să câștig, obiectivul principal este calificarea în semifinale. Am deja 4 ani fără să ies din grupe. Dar vom vedea. Am speranțe că mă voi recupera, în acest moment sunt puțin obosită, și am speranțe că voi juca mai bine decât azi”, a spus Simona Halep.

Bianca Andreescu s-a retras

Ziua de miercuri a fost una groaznică pentru canadianca de origine română Bianca Andreescu. Aceasta s-a accidentat la genunchiul stâng în al treilea game al primului set al meciului cu Karolina Pliskova, atunci când conducea cu 2-0. Ea a primit îngrijiri medicale, alegându-se cu bandaj imens, dar a fost nevoită să se retragă la finalul setului pierdut cu 6-3. Din câte se pare, Andreescu a suferit o accidentare la menisc, așa cum i-a mărturisit antrenorului său, Sylvain Bruneau, la coaching. ”Genunchiul s-a răsucit, am auzit un zgomot. Doctorul mi-a confirmat că e vorba de menisci. Nu pot să mă las aproape deloc pe genunchi! Se aude un zgomot de fiecare dată când alerg și mă doare”, i-a mărturisit ea antrenorului. Acesta i-a sugerat să se retragă,, pentru a nu-și agrava accidentarea, iar Bianca i-a respectat sfatul după alte câteva game-uri disputate. Ea s-a retras și din turneu – oricum nu mai avea șanse de calificare – așa că locul ei la ultimul meci din Grupa Violet, cel cu Elina Svitolina, va fi luat de americanca Sofia Kenin.

Loading...