Gabriela Ruse a renunţat la cântat pentru tenis

Ultima actualizare:

    Gabriela Ruse a impresionat prin jocul ei la WimbledonFoto: EPA
Gabriela Ruse a impresionat prin jocul ei la WimbledonFoto: EPA

În copilărie, Gabriela Ruse, jucătoarea ce a impresionat la Wimbledon, fiind învinsă greu de poloneza Agnieszka Radwanska, nu s-a văzut stând două ore, în scaun, pentru a face vocalize

La debut într-un turneu de Mare Şlem, la senioare, sportiva născută în 6 noiembrie 1997, la Bucureşti, a împins disputa cu Agnieszka Radwanska, fost număr 2 mondial, în decisiv (3-6, 6-4), când a avut 6 (şase) mingi de meci! Gabi n-a concretizat niciuna, cedând setul cu 5-7. Înfrângerea a făcut-o pe tânăra jucătoare să izbucnească în plâns, după meci, chiar lângă teren. Jocul ei, combativitatea şi felul de a se manifesta i-au atras simpatia spectatorilor, care au aplaudat-o şi i-au cerut autografe. Iar specialişti ai tenisului precum Martina Navratilova au avertizat: ”Veţi mai auzi de ea!”.Gabriela Ruse nu este, totuşi, o necunoscută la Wimbledon. În 2014, a atins semifinalele în întrecerea junioarelor, pierzând (6-4, 3-6, 4-6) în faţa slovacei Kristine Schmiedlova după o dispută în care s-a accidentat (întindere la picior) şi care a fost afectată şi de ploaie. Astfel, atunci a ratat de puţin o confruntare cu Jelena Ostapenko în finală.

A ratat întâlnirea cu Ostapenko

Ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut de calificări, Gabi are o poveste interesantă. În copilărie, a fost atrasă de arte, luând lecţii de pictură şi de olărit. Cu mama fostă gimnastă şi tatăl ex-fotbalist, a moştenit de la aceştia şi pasiunea pentru sport. Astfel că atunci când s-a pus problema să stea câte două ore în scaun, pentru a face vocalize, şi-a dat seama că nu-i ceva ce să i se potrivească. Şi a optat, definitiv, pentru tenis, sport pe care îl practică dinainte de a împlini 5 ani. La meciul de aseară, de la Wimbledon, Ruse şi-a pus de multe ori prosopul pe cap în timpul pauzelor. Atunci când tabela arăta 4-3 în decisiv, românca a plecat de pe scaun cu prosopul pe cap şi a dat peste un copil de mingi pe care nu l-a văzut. Gabriela s-a scuzat, iar WTA a apreciat amuzamentul fazei şi a postat înregistrarea video pe reţelele de socializare.

Halep va juca în această seară

Favorită numărul 1 la Wimbledon, Simona Halep va disputa meciul de debut, la ediţia în curs, diseară, pe Central. Adversara româncei va fi japoneza Kurumi Nara, jucătoarea aflată pe locul 100 în clasamentul WTA. Acesta va fi primul meci disputat de Halep după câştigarea trofeului de la Roland Garros, cel dintâi de Mare Şlem din palmaresul ei.  

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net