Gabriela Ruse, a 20-a româncă în Top 100 WTA

Ultima actualizare:

    Gabriela Ruse, cu trofeul cucerit la Hamburg, în 2021FOTO: Guliver/ Gettyimages
Gabriela Ruse, cu trofeul cucerit la Hamburg, în 2021FOTO: Guliver/ Gettyimages

Gabriela Ruse a devenit, de ieri, a 20-a româncă din istorie care a păstruns în Top 100 WTA. Ea ocupă locul 99 în clasamentul mondial, în urcare trei poziții.

În vârstă de 23 de ani, Gabi a avut în acest sezon cel mai bun an profesionist. Ea a cucerit un titlu, la Hamburg și a jucat o finală, la Palermo, dar a avut prestații foarte bune și în celelalte turnee la care a participat. Drept urmare, după ce a ocupat locul 177 la finalul anului trecut, ea a ajuns acum, în doar opt luni, pe poziția 99, fiind prima româncă de la Ana Bogdan care trece de granița psihică a locului 100 în lume. Dintre jucătoarele active care au fost în prima sută mondială, modelul îl reprezintă, bineînțeles, Simona Halep, care a fost lider mondial peste un an de zile. Acum, ea a căzut pe locul 14 în lume, deoarece a pierdut punctele aferente cuceririi titlului de la Roma din urmă cu un an. Dintre tenismenele aflate încă în circuit, în Top 20 a mai fost doar Mihaela Buzărnescu, care a ocupat chiar această poziție în urmă cu trei ani, înainte de a se accidenta grav la gleznă și a începe prăbușirea din ierarhie. Sorana Cîrstea a fost foarte aproape de intrarea între cele mai bune 20 de jucătoare ale lumii. Ea a ocupat poziția a 21-a în urmă cu câțiva ani, iar acum se află din nou pe un trend ascendent, ocupând de ieri locul 37, în urcare trei poziții față de precedentul clasament și fiind a doua româncă din ierarhia WTA la zi. Irina Begu, care ocupă acum locul 62, e a treia româncă din ierarhie. Pentru ea, cea mai bună poziție din carieră a fost 22.  Dintre jucătoarele retrase, trebuie menționate trei tenismene care au scris istorie pentru acest sport, înainte de apariția fenomenului Simona Halep. Este vorba de Irina Spîrlea, care a ocupat locul 7 în lume, de campioana de la Roland Garros, Virginia Ruzici, care a fost pe 8 cel mai sus și de Ruxandra Dragomir, care a urcat pe poziția a 15-a în lume.

Românce în Top 100 WTA all-time

Nume    Cel mai bun loc WTA1 Simona Halep    12. Irina Spîrlea    73. Virginia Ruzici    84. Ruxandra Dragomir    155. Mihaela Buzărnescu    206. Sorana Cîrstea    217. Irina Begu    228. Alexandra Dulgheru    269. Monica Niculescu    2810. Florența Mihai    2911. Lucia Romanov    4912. Raluca Olaru    5313. Edina Gallovits-Hall    5414. Patricia Țig    5615. Ana Bogdan    5916. Alexandra Cadanțu    5917. Cătălina Cristea    5918. Andreea Mitu    6819. Raluca Sandu    6820. Gabriela Ruse    99

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net