Gabi Ruse și Jaqueline Cristian formează un dublu pentru viitor

Ultima actualizare:

    Gabi Ruse și Jaqueline Cristian formează deja un dublu omogenFoto: Sport Pictures
Gabi Ruse și Jaqueline Cristian formează deja un dublu omogenFoto: Sport Pictures

Gabi Ruse și Jaqueline Cristian au fost convocate în premieră în echipa României de Fed Cup pentru meciul cu Rusia. Tinerele jucătoare din București au fost finalistele probei de dublu ale turneului bucureștean, în 2019. Atunci, Gabi (22 de ani) și Jaqueline (21) le-au învins (3-6, 6-3, 10-7), în semifinale, pe Irina Begu și Raluca Olaru, câștigătoarele din 2017.

Cu toate că nu le are la dispoziție pe niciuna dintre jucătoarele care au evoluat anul trecut, în Fed Cup, Florin Segărceanu nu duce lipsă de soluții pentru meciul cu Rusia. La dublu, de pildă, România poate conta, în primul rând, pe Raluca Olaru, cea mai experimentată jucătoare din echipă (a disputat 17 meciuri, câștigând 6). Apoi, există și varianta titularizării lui Gabi Ruse și Jaqueline Cristian, care, deși sunt foarte tinere, joacă de multă vreme împreună. De altfel, ele au câștigat chiar săptămâna trecută turneul ITF de la Andrézieux-Bouthéon (Franța). 

Mesaj de susținere de la Monica Niculescu

Obișnuite cu presiunea, cele două jucătoare s-au declarat pregătite pentru dificila confruntare cu Rusia. "Sunt onorată să fiu în echipa României. Am primit un mesaj de încurajare din partea Monicăi Niculescu. Ne înţelegem foarte bine şi mereu a fost alături de mine. Mi-a spus să nu am emoţii pentru că este şansa mea şi să dau tot ce pot pe teren. Am fost şi eu de câteva ori la meciurile echipei României şi am văzut din exterior cât suflet au pus fetele", a spus Gabi Ruse. În timp ce Jaqueline Cristian a mărturisit că "echipa e destul de unită. Comunicarea dintre noi este foarte bună, iar adaptarea a fost destul de rapidă. Cred că de la zi la zi nivelul e din ce în ce mai bun. Vom da tot ce avem mai bun ca să iasă bine", a spus Cristian.

Programat în Grupa Mondială și contând pentru calificarea la turneul final al Fed Cup (Budapesta, 14-19 aprilie), meciul România – Rusia se va disputa vineri, 7 februarie, de la ora 16.00, și sâmbătă, 8 februarie, de la 14.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net