Fost jucător de tenis: ”Ilie Năstase mi-a aruncat rachetele în wc”

vasselin-nastase-tenis-lequipe.jpg

Numele lui Ilie Năstase apare din nou în ”l’Equipe”

La Paris se desfășoară al doilea turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Roland Garros. Și ca în fiecare an numele lui Ilie Năstase, câștigătorul din 1973, este pomenit. De data aceasta, Christophe Roger-Vasselin, fost jucător francez, declară în cotidianul ”l’Equipe” de azi că românul l-a dezamăgit.

Chestionat de reporterul Bruno Garay, câștigătorul turneului juniorilor de la Roland Garros, în 1975, și-a amintit: ”Să spunem că Ilie Năstase mi-a jucat o festă oarecum amuzantă. În 1981, l-am înfruntat la Cincinnati. Simțind că va pierde, a făcut publicul să râdă pe seama mea, imitând reverul meu care nu era foarte orthodox. Am câștigat meciul. M-am întors la vestiar, mi-am pus rachetele în dulap și m-am întors la hotel. Revenind la arenă, a doua zi, am observant că mi-au dispărut rachetele. Năstase îl mituise pe paznicul vestiarului care i-a deschis dulapul. Și mi-a aruncat rachetele în WC”.  

Pentru Christophe Roger-Vasselin (60 de ani) cea mai frumoasă amintire din tenis datează din 1983. Aflat pe locul 130 în lume, în acel moment, el s-a calificat în semifinale la Roland Garros eliminându-l (6-4, 6-4, 7-6) pe liderul mondial de atunci, Jimmy Connors. Aceasta a fost, de altfel, și cea mai bună performanță a jucătorului francez, la seniori. El a atins locul 29 ATP în 1983, disputând și două meciuri pentru echipa de Cupa Davis a Franței. 

În ceea ce îl privește pe Ilie Năstase, cotidianul ”l’Equipe” pomenește anual de el. În anii 90, publicația franceză l-a declarat pe roman drept jucătorul de tenis cu cel mai mult umor din istoria turneului de la Roland Garros. Acum câțiva ani, într-un interviu, Năstase a povestit că banii pe care i-a obținut după victoria din 1973 i-a cheltuit invitându-și prietenii la un restaurant. În acel an, românul a izbutit o performanță rară în istoria turneului parizian, câștigându-l fără să piardă vreun set. 

 

Loading...

Citește și

  • Brigitte-Sfat-despre-Ilie-Nastase

    Viața de cuplu a Brigittei Sfăt și a lui Ilie Năstase este demnă de un roman sau de scenariul unei piese de teatru al absurdului. În ciuda faptului că sunt despărțiri de mai bine de un an, cei doi continuă să facă declarații unul despre cplălalt și să comenteze public acțiunile fostului partener. Ilie Năstase a călcat strâmb și a fost prins beat la volan, în urmă cu câteva zile, fiind în compania unor domnișoare misterioase, iar Brigitte a acceptat să vorbească din nou deschis despre viața fostului soț.

  • ilie-nastase-serena-williams-rolland-garos

    Revenirea Serenei Williams (36 de ani) pe terenul de tenis a dat naștere la un șir interminabil de discuții, dar nu datorită victoriei pe care a obținut-o sportiva, ci a modului în care a decis să își facă apariția: purtând un echipament complet negru, nemaivăzut în rândul tensimenelor de până acum. Ilie Năstase a fost întrebat despre decizia Serenei de a purta un asemena echipament, iar opinia sa este una interesantă

  • Zi cu ghinion pentru Ilie Năstase, după ce vineri dimineață a fost prins băut la volan și a refuzat să se legitimeze. Fostul tenismen a făcut un adevărat circ când poliţiştii i-au cerut să sufle în etilotesc. Episodul de acum nu este singular, ci tras la indigo cu o întâmplare din trafic din urmă cu şapte ani.

  • Scandal de proporţii care îl are în vizor pe Ilie Năstase! Celebrul tenismen a fost prins conducând sub infulenţa băuturilor alcoolice. Fostul sportiv a fost oprit, vineri dimineaţa, în trafic de către polițiști, care i-au cerut să sufle în aparatul etilotest. Ilie Năstase a refuzat, așa că a fost condus la Institutul de Medicină Legală, în vedere recoltării de probe biologice.