Federer şi cele opt trofee de la Wimbledon!

Ultima actualizare:

    Federe şi cele opt trofee ale sale de la Wimbledonfoto: AFP
Federe şi cele opt trofee ale sale de la Wimbledonfoto: AFP

Roger Federer a câştigat al optulea titlu la Wimbledon şi al 19-lea la un turneu de Grand Slam. El s-a impus după un scor de 6-3, 6-1, 6-4, de remarcat fiind că elveţianul nu a cedat niciun set pe tot parcursul acestui turneu.

"Este adevărat că în 2001, când l-am învins pe idolul meu Pete Sampras, nu mi-aş fi imaginat că o să ajung să am asemenea succes. Speram pe atunci doar să am o şansă de a ajunge într-o zi în finală şi să mă bat pentru a câştiga turneul. Să câştigi opt titluri, nu este ceva ce poţi anticipa. Dar dacă reuşeşti, înseamnă că ai mult talent, iar părinţii tăi, antrenorii tăi te împing de la spate de când ai trei ani şi te văd ca un fel de proiect. Ei bine, eu nu am fost acest gen de copil. Eu eram doar un băiat normal din Basel, care spera să-şi câştige existenţa jucând tenis. Am visat să reuşesc, am muncit din greu şi am fost răsplătit", a spus Federer după ce l-a învins pe Cilic.

"Wimbledonul a fost mereu şi va fi turneul meu favorit. Eroii mei au jucat pe aceste terenuri. Graţie lor, eu cred că am devenit un jucător mai bun. Să faci istorie aici, la Wimbledon, înseamnă foarte mult pentru mine în acest sezon. Dar nici nu m-am gândit la asta, nici în timpul ceremoniei, nici pe parcursul zilei. Am fost doar bucuros că am putut câştiga Wimbledonul, pentru că drumul a fost lung. Să fii din nou campion la Wimbledon, pentru încă un an, este un moment pe care vreau să-l savurez", a mai spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net