Federer şi cele opt trofee de la Wimbledon!

foto_afp.jpg

federer
Federe şi cele opt trofee ale sale de la Wimbledon
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Roger Federer a câştigat al optulea titlu la Wimbledon şi al 19-lea la un turneu de Grand Slam. El s-a impus după un scor de 6-3, 6-1, 6-4, de remarcat fiind că elveţianul nu a cedat niciun set pe tot parcursul acestui turneu.

"Este adevărat că în 2001, când l-am învins pe idolul meu Pete Sampras, nu mi-aş fi imaginat că o să ajung să am asemenea succes. Speram pe atunci doar să am o şansă de a ajunge într-o zi în finală şi să mă bat pentru a câştiga turneul. Să câştigi opt titluri, nu este ceva ce poţi anticipa. Dar dacă reuşeşti, înseamnă că ai mult talent, iar părinţii tăi, antrenorii tăi te împing de la spate de când ai trei ani şi te văd ca un fel de proiect. Ei bine, eu nu am fost acest gen de copil. Eu eram doar un băiat normal din Basel, care spera să-şi câştige existenţa jucând tenis. Am visat să reuşesc, am muncit din greu şi am fost răsplătit", a spus Federer după ce l-a învins pe Cilic.

"Wimbledonul a fost mereu şi va fi turneul meu favorit. Eroii mei au jucat pe aceste terenuri. Graţie lor, eu cred că am devenit un jucător mai bun. Să faci istorie aici, la Wimbledon, înseamnă foarte mult pentru mine în acest sezon. Dar nici nu m-am gândit la asta, nici în timpul ceremoniei, nici pe parcursul zilei. Am fost doar bucuros că am putut câştiga Wimbledonul, pentru că drumul a fost lung. Să fii din nou campion la Wimbledon, pentru încă un an, este un moment pe care vreau să-l savurez", a mai spus el.

loading...
Loading...

Citește și