Federer, învins de un jucător de pe locul 175 ATP, la Miami Open. Va pierde locul 1 ATP

Ultima actualizare:

    Roger Federer va pierde locul 1 mondial Foto:Getty
Roger Federer va pierde locul 1 mondial Foto:Getty

Tenismenul Roger Federer, deţinătorul trofeului, a pierdut, sâmbătă, meciul cu australianul Thanasi Kokkinakis, locul 175 ATP (fost 69), din turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte Miami Open. În urma pierderii acestui meci, elveţianul va pierde poziţia de locul 1 ATP,iar acest loc în ierarhie îi va aparţine spaniolului Rafael Nadal.

Federer a fost întrecut cu 6-3, 3-6, 6-7 (4), de tânărul australian, în vârstă de 21 de ani, în două ore şi 21 de minute, în prima lor întâlnire directă. Roger Federer va părăsi prima poziţie ATP la 2 aprilie, după 308 săptămâni şi după şase săptămâni din momentul în care a devenit cel mai vârstnic lider mondial, la 36 de ani. Este o premieră neplăcută pentru Federer, care nu a mai pierdut în al doilea tur din acest turneu din anul 2000. El a câştigat Miami Open de trei ori. 

Kokkinakis este cel mai slab clasat jucător care învinge un număr 1 mondial, din 2003, când spaniolul Francisco Clavet, locul 178 ATP, l-a depăşit pe australianul Lleyton Hewittt, cu 6-4, 6-4, în turul al doilea, tot la Miami, informează News.ro.

Nici pentru Simona Halep ziua de sâmbătă nu a fost una foarte bună, căci a fost învinsă, cu scorul de cu 3-6, 6-2, 6-3, de poloneza Agnieszka Radwanska, lcoul 30 WTA şi cap de serie numărul 32, în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net