Fed Cup: România îşi află de la ora 14.00 adversara din "baraj"

Ultima actualizare:

    Maria Sharapova (Rusia, 6 WTA) FOTOGRAFII: AP
Maria Sharapova (Rusia, 6 WTA) FOTOGRAFII: AP

Învinse cu 3-2 de Cehia, româncele îşi vor afla ast[zi (9 februarie), de la ora 14.00, adversarele din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială 1 a Fed Cup. Echipa noastră va fi în urna a doua valorică, iar posibilele oponente se anunţă foarte puternice. Iată cu cine am putea juca la 16 şi 17 aprilie în meciul care ne poate asigura menţinerea între primele 8 echipe al lumii.

  • Rusia (favorită 1). Finalista precedentei ediţii a Fed Cup, Rusia a fost învinsă surprinzător, chiar la Moscova, cu scorul de 3-1, de Olanda. Având-o pe Maria Sharapova doar în lojă, din cauza unei accidentări la umăr, rusoaicele Kuzneţova şi Makarova nu au avut replică în faţa unor jucătoare mult mai slab clasate. Dacă Rusia va fi adversara noastră, locul disputării meciului va fi stabilit prin tragere la sorţi. La „general” Rusia conduce cu 2-0.
  • Italia (favorită 2). Peninsularele par a fi cel mai accesibil adversar. Văduvite de prezenţele Flaviei Pennetta – retrasă din activitate - şi Robertei Vinci (retrasă din echipă), italiencele Sara Errani şi Camila Giorgi au fost învinse categoric în Franţa, la Marsilia, scor 4-1. Ar fi a patra întâlnire directă cu Italia, care conduce cu scorul general de 2-1. Dacă aceasta va fi adversara României, meciul va avea loc la noi în ţară.
  • Germania (favorită 3). Nemţoaicele au scăpat printre degete calificarea în semifinale, chiar dacă în echipă au avut-o pe campioana de la Australian Open, Angelique Kerber. A doua jucătoare a lumii a fost învinsă însă de elveţianca Belinda Bencic. Cum la dublu Martina Hingis face legea indiferent de parteneră, Elveţia s-a impus la Leipzig cu scorul de 3-2, trimiţând Germania în baraj. Nemţoaicele au câştigat singura întâlnire precedentă cu noi. Gazda unui posibil meci România – Germania va fi stabilită prin tragere la sorţi.
  • Australia (favorită 4). Australiencele ne-au luat locul pe lista capilor de serie. Venite din Grupa Mondială II, ele au învins cu scorul de 3-2 în Slovacia. Samantha Stosur a fost eroina, câştigând atât meciurile de simplu, cât şi în parteneriat cu Dellaqua la dublu. Până acum, România a mai jucat de două ori împotriva selecţionatei de la Antipozi, pierzând de fiecare dată. Gazda unui eventual meci va fi stabilită prin tragere la sorţi.

Simona Halep  a adus un punct  contra Cehiei
Simona Halep a adus un punct contra Cehiei

Halep a jucat cu răni la picioare


    Simona Halep  a adus un punct  contra Cehiei FOTO: Sportpictures.eu
Simona Halep a adus un punct contra Cehiei FOTO: Sportpictures.eu

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a declarat că Simona Halep a fost o adevărată eroină în meciul cu Cehia. „Înaintea meciului cu Kvitova am intrat în vestiar. Nu putea să meargă. Repet, nu putea să meargă, nu să alerge. A trimis pe cineva să-i cumpere pantofi de sport cu un număr mai mare pentru a putea să-şi pună bandaje la degete. Numai ea ştie prin ce chinuri a trecut. 90% din sportivi nu ar fi intrat pe teren în asemenea condiţii. Îşi doreşte să joace bine şi să câştige pentru România. După primul meci, pierdut cu Pliskova, a plâns toată seara”, a declarat George Cosac la ProSport LIVE. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net