Live Fed Cup România - Germania: După dineul oficial, sâmbătă joacă un meci special

Ultima actualizare:

    Simona Halep este liderul  echipei României şi va juca azi  contra nemţoaicei PetkovicFoto: sportpictures.eu
Simona Halep este liderul echipei României şi va juca azi contra nemţoaicei PetkovicFoto: sportpictures.eu

Tenisul românesc se află din nou în faţa unui moment foarte important. Echipa de Fed Cup a României joacă, sâmbătă (16 aprilie) și duminică (17 aprilie), la Cluj, un meci foarte important pentru viitorul tenisului feminin din ţara noastră. O victorie în partida cu Germania ar menţine formaţia noastră în Grupa Mondială 1 a competiţiei, ceea ce ar însemna că anul viitor România se va putea lupta pentru cucerirea în permieră a trofeului.

Aflate la Cluj de la începutul săptămânii, fetele noastre s-au antrenat de zor pe terenul de zgură amenajat special în sala Polivalentă din Cluj. Totul, cu un singur ţel: să obţină cele trei puncte necesare pentru menţinerea în primul eşalon al tenisului feminin mondial. Iar la cum s-au mişcat la antrenamente Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru, fanii au speranţe foarte mari.La Cluj, fetele au îmbinat utilul cu plăcutul, iar joi seara (14 aprilie) au schimbat terenul de joc cu covorul roşu al dineului oficial. Îmbrăcate în rochii de seară roşii, tenismenele noastre au atras la propriu toate privirile, şi nu doar pentru că erau componente ale echipei noastre. Efectiv, Simona, Irina, Monica, Alexandra şi Alina Tecşor au acaparat bliţurile fotoreporterilor, care vroiau să le imortalizeze în diferite ipostaze.

Vineri. Echipa României  la tragerea la sorţi
Vineri. Echipa României la tragerea la sorţi

Duminică, tot de la ora 13.00, programul va fi deschis de liderele celor două echipe: Simona Halep şi Angelique Kerber. Un meci între două jucătoare de Top 10, care ar putea fi oricând o finală de Grand Slam. Al doilea meci de simplu al zilei de duminică ar urma să le pună faţă în faţă pe Irina Begu şi Andrea Petkovic, dar nu e exclus ca, în funcţie de scor, Irina să fie odihnită pentru meciul de dublu, iar în locul ei să apară Alexandra Dulgheru. Pentru că – aşa spun specialiştii – partida de Fed Cup dintre România şi Germania ar urma să fie decisă de meciul de dublu, care va încheia confruntarea. Deocamdată au fost nominalizate pentru acest meci Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu, dar toată lumea ştie că alături de Monica va juca Irina Begu.Toate partidele de la Cluj vor fi transmise în direct de DolceSport 1.

Din culisele primelor zile la Cluj

Angelique Kerber (3)

Irina Begu (35) - Andrea Petkovic (30)Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - AnnikaBeck/Julia Goerges.

Halep a primit cadou un iepure

Simona Halep atrage fanii ca un magnet la Cluj, iar în săptămâna petrecută acolo a avut zilnic câte o surpriză. Joi seara, de exemplu, după antrenament, Simona a primit un cadou inedit din partea unui militar, un iepuraş care să îi poarte noroc, că tot se apropie Paştele.

Româncele au cinat în oraş

Unitatea din echipa de Fed Cup a României este, parcă, mai vizibilă decât în alte dăţi. Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru au petrecut mai tot timpul împreună în perioada în care s-au aflat la Cluj, şi au ieşit chiar şi în timpul liber împreună la cină, alături de echipele lor. Pentru că trebuie spus că Alina Tecşor, căpitanul nejucător al formaţiei, a permis fiecarei spotrive să vină, dacă, doreşte, cu antrenorul personal la lot, ceea ce este un mare plus în unitatea echipei.

Ion Ţiriac a vizitat sala

Omul de afaceri Ion Ţiriac nu putea să stea departe de meciul de la Cluj. Mai ales că adversara fetelor noastre e Germania, ţară care îi este la fel de dragă ca România. Mai mult, nimeni nu poate uita ce a făcut Ţiriac pentru tenisul german, care a renăscut, practic, după ce elevul românului, Boris Becker, a devenit o stea a anilor ’80.

Programul meciurilor

  • Sâmbătă (16 aprilie), ora 13.00

Irina Begu (35) - Angelique Kerber (3),

Simona Halep (6) - Andrea Petkovic (30)

  • Duminică (17 aprilie, ora 13.00

Simona Halep (6) - A

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net