Familie de blatiști, suspendată pe viață din tenis

youssef_hossam_a_fost_numarul_291_mondial_in_urma_cu_trei_ani.jpg

Youssef Hossam a fost numărul 291 mondial în urmă cu trei ani
Youssef Hossam a fost numărul 291 mondial în urmă cu trei ani
FOTO: Facebook

Doi frați egipteni care practicau tenisul de performanță au fost suspendați pe viață din sport la interval de doi ani unul de celălalt.

Egipteanul Youssef Hossam, 21 de ani, acum pe locul 820 ATP, dar fost numărul 291 mondial, în decembrie 2017, a fost suspendat pe viaţă pentru trucarea de meciuri, a anunţat Tennis Integrity Unit (TIU). El era susendat provizoriu din mai 2019 pentru infracţiuni comise între 2015 şi 2019. Tânărul tenismen a fost găsit vinovat de 21 de capete de acuzare. Hossam a fost găsit vinovat de opt cazuri de trucare de meciuri, de şase cazuri de favorizare a pariurilor, de trei situaţii în care nu a raportat abordări de corupţie, de două cazuri în care a solicitat altor jucători să nu evolueze la întreaga lor capacitate şi de două încercări eşuate de a coopera cu o anchetă TIU. ”El a conspirat cu alţii pentru a desfăşura o vastă campanie de corupţie legată de pariuri, la nivelurile inferioare ale tenisului profesionist”, a concluzionat TIU.

În urmă cu doi ani, fratele lui mai mare, Karim, a fost de asemenea suspendat pe viaţă pentru trucare de meciuri.

Tot în acest an, dar în iarnă, a fost prins și exclus din viața sportivă un jucător mult mai bine cotat, brazilianul Joao Olavo Soares de Souza. Acesta a fost numărul 69 la simplu și 70 la dublu, dar a fost prins că era implicat în meciuri trucate.

Loading...