Explicațiile Simonei Halep după ce a pierdut semifinala de la Stuttgart

Ultima actualizare:

    Simona Halep se pregăteşte  acum pentru turneul  de la Madrid,  pe care l-a câştigat  în 2016Foto: Getty Images
Simona Halep se pregăteşte acum pentru turneul de la Madrid, pe care l-a câştigat în 2016Foto: Getty Images

Simona Halep a ajuns în semifinale la Stuttgart, având la turneul german cel mai lung parcurs din 2017. Românca, de luni locul patru în clasamentul mondial, a fost aproape de finală, pierzând ”la mustaţă” partida din penultimul act, în faţa favoritei locale, nemţoaica Laura Siegemund.

Simona a dovedit săptămâna trecută faptul că zgura i se potriveşte cel mai bine. Românca a ajuns până în semifinale la Sturttgart şi a fost la un pas de prima finală din 2017. A pierdut pe mâna ei, deşi a condus mai mereu osilităţile, în special în setul doi, când a avut două mingii de set pe propriul serviciu. Laura Siegemund, cea care o învinsese pe Halep şi în 2016 la acelaşi turneu, dar în faza optimilor, s-a impus însă, ajungând în finală.

”Ritmul a fost dificil. Ştiam dinaintea meciului că va fi astfel. Nu am putut să domin. Am revenit, am rămas puternică până la final, dar adversara mea a jucat foarte bine”, a explicat Halep cum a simţit jocul din teren.

Românca a avut totuşi o săptămână bună, iar rezultatele de la competiţia din Germania o vor ajuta să urce în clasament. Astfel, începând de luni, Simona va fi pe locul patru WTA. Pentru ea, urmează turneul de la Madrid, pe care l-a câştigat anul trecut.

Învingătoarea româncei a câştigat turneul


    Laura Siegemund
Laura Siegemund

Toată lumea aştepta la Stuttgart o finală între Simona Halep şi Maria Şarapova, dar până la urmă nemţii au avut parte de un ultim act între învingătoarele celor două. Laura Siegemund, cea care a eliminat-o pe constănţeancă, a câştigat în trei seturi, 6-1, 2-6, 7-6, în faţa Kristinei Mladenovic, cea care a îngenunchiat-o pe rusoaică. Germanca în vârstă de 29 de ani a pus mâna pe un Porsche Carrera şi pe 107.000 de euro.

Mergea, învingător la Barcelona


    Florin Mergea
Florin Mergea

Florin Mergea a reuşit să câştige un trofeu duminică, cucerind titlul la turneul de la Barcelona. Împreună cu pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi, românul s-a impus în faţa cuplului germano-austriac Philipp Petzschner - Alexander Peya, în două seturi, 6-4, 6-3. Câştigătorii au obţinut 150.780 de dolari şi 500 de puncte.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net