ESPN susține că US Open se va desfășura în septembrie cu porțile închise

Ultima actualizare:

    US Open 2020 s-ar putea desfășura fără spectatoriFoto: Guliver / GettyImages
US Open 2020 s-ar putea desfășura fără spectatoriFoto: Guliver / GettyImages

Turneul american de tenis ar urma să se desfășoare la data programată, fără spectatori și cu premii mai mici. Mulți jucători, printre care se numără și Simona Halep, cred că vor fi probleme legate de noile reguli ce vor fi impuse acolo

În ciuda numărului mare de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 în statul american New York (405.139, din care 30.952 au decedat), autoritățile sanitare de acolo ar fi acordat pemisiunea desfășurării US Open din 31 august.Potrivit ”Forbes” și ESPN, turneul va avea loc cu porțile închise și fără calificări. De asemenea, premiile acordate jucătorilor nu vor mai înregistra un record, ca în fiecare an. Din contră, ele se vor diminua cu 5% față de cele din 2019. Iar dacă ar fi să credem zvonurile care circulă acum, atunci circuitul mondial al tenisului se va relua, la masculin, cu Masters-ul 1.000 de la Cincinnati (14-23 august), urmat de US Open (31 august - 13 septembrie). Cu mențiunea că ambele turnee vor avea loc în baza de la Flushing Meadows - Corona Park. ”Sperăm să facem un anunț în viitorul foarte apropiat”, a comentat Chris Widmaier, director de comunicare la Federația Americană de Tenis (USTA). 

Protocolul medical nu o avantajează pe Simona Halep

Pe de altă parte, nu se știe încă nimic ce protocolul medical ce va fi adoptat la US Open. Zilele trecute, Alex Zverev se declara sceptic în privința faptului că jucătorii ar fi de acord cu regulile impuse lor acolo. ”Ar trebui să stai 14 zile în carantină. Jucătorii n-ar avea acces în vestiare. N-ar putea face duș. N-ar avea unde să mănânce”. O părere asemănătoare a emis și Novak Djokovic, care a precizat că ar fi "imposibil” să joace în conformitate cu protocoalele care ar limita staff-ul ce însoţeşte jucătorii în hotelurile lor la o singură persoană.De asemenea, Darren Cahill s-a arătat sceptic într-un interviu pentru Reuters: „Restricţiile sunt dure. Sunt incredibil de dificile şi fiecare jucător va avea propria opinie cu privire la felul cum va funcţiona pentru ei. Sunt destul de sigur că nu va funcţiona pentru Simona. Trebuie să călătorească din România. Trebuie să petreacă patru săptămâni în acel hotel din New York şi poate să aducă doar o persoană. În mod normal, ai un fizioterapeut, un sparring-partner, un masor şi poate un antrenor sau doi. Practic, trebuie să rămâi în această bulă cu o singură persoană, timp de trei sau patru săptămâni şi trebuie să fii profesionist şi să concurezi la cel mai înalt nivel. Vor fi mulţi jucători care vor avea o problemă cu asta, cu siguranţă", a explicat antrenorul campioanei române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net