Elina Svitolina povesteşte coşmarul Mihaelei Buzărnescu: "Glezna se umfla la fiecare secundă. E greu să vezi"

Ultima actualizare:

    Elina Svitolina a fost prima care a venit lângă Mihaela Buzărnescu după accidentare
Elina Svitolina a fost prima care a venit lângă Mihaela Buzărnescu după accidentare

Ucraineanca Elina Svitolina, cea care a fost prima care a venit lângă Mihaela Buzărnescu după oribila accidentare suferitîă de româncă la Montreal, a povestit ce s-a întâmplat, dar i-a acuzat şi pe organizatori, pentru întârzierea cu care au intervenit.

"Am văzut imediat că este foarte, foarte serios. Nu puteam face nimic, eu sau arbitrul de scaun. Mi s-a părut că au trecut ani până a ajuns cineva. Glezna se umfla din ce în ce mai mult, la fiecare secundă. Este greu să vezi. Este greu să treci prin ce a trecut ea, cu siguranţă. Este senzaţia cea mai rea pentru orice sportiv să se accidenteze atât de rău. Îi este greu fizioterapeutului să ajungă mai repede, dar cred că ar trebui să avem câţiva oameni cu calificare medicală tot timpul la teren pentru că eu sau arbitrul de scaun nu ştim ce să facem în astfel de situaţii, când accidentările sunt atât de serioase ca asta. Când mai e şi sânge... Mi s-a făcut pielea de găină. De exemplu, dacă face cineva un atac de cord. Trebuie să acţionezi în următorul minut, nu cum a fost, cinci, şase minute le-a luat să ajungă", a declarat Svitolina, potrivit cbc.ca.

Directorul turneului Eugene Lapierre a contrazis-o pe Svitolina, precizând că s-a intervenit în două minute şi jumătate, de la clădirea principală a complexului până la National Bank Court, terenul pe care se juca meciul.

"Nu cred că situaţia presupunea aşa ceva. Din momentul în care şi-a sucit glezna şi până când a ajuns fizioterapeutul acolo a trecut un timp rezonabil, cred. Chiar destul de bine", a spus el.

Mihaela Buzărnescu, locul 20 WTA, a abandonat, miercuri, în turul doi al turneului Rogers Cup, de la Montreal, după ce s-a accidentat în setul trei al meciului cu sportiva ucraineană Elina Svitolina, numărul 5 mondial. Românca a ţipat şi a plâns pe teren de durere.

După ce Svitolina câştigase primul set cu 6-3 şi în pierduse pe al doilea cu 6-7 (5), în setul al treilea, la scorul de 4-3 pentru sportiva ucraineană, Buzărnescu s-a prăbuşit pe teren, ţipând şi plângând de durere şi ţinându-se de glezna dreaptă. Primele care au intervenit au fost arbitra de scaun, care a încercat să o liniştească pe româncă, şi Svitolina, vizibil îngrijorată, care a adus gheaţă. După ce a primit timp de câteva minute îngrijiri pe teren şi piciorul i-a fost bandajat, Buzărnescu a fost scoasă din incintă pe un scaun cu rotile.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net