Efort minim, bucurie maximă. România - Canada s-a terminat 3-1

Ultima actualizare:

    Tricolorele n-au avut emoţii în meciul cu Canada
Tricolorele n-au avut emoţii în meciul cu Canada

Echipa de Fed Cup a României a trecut la pas de Canada (3-1) şi va juca în aprilie un baraj de promovare în Grupa Mondială I

Absenţa Simonei Halep din rândul tricolorelor în confruntarea cu canadiencele nu s-a simţit deloc. Sorana Cîrstea şi Irina Begu au rezolvat rapid cazul, calificând echipa noastră după primele trei meciuri de simplu.

Duminică, ziua a pornit de la 2-0, astfel că România mai avea nevoie de un singur punct pentru a tranşa disputa. Conform ţintarului iniţial, Begu urma să joace împotriva lui Carol Zhao, cea mai bine clasată dintre adversare, pe locul 138 WTA. Nord-americancele au luat însă decizia de a o înlocui pe Zhao cu Katharine Sebov, o tenismenă poziţionată dincolo de locul 300 în lume.

Irina Begu (37 WTA) şi-a demonstrat valorea net superioară, încheind meciul în două seturi, 6-2, 6-4, declanşând astfel hora bucuriei în Polivalenta clujeană. Fanii din Ardeal au fost şi de această dată la înălţime, în ciuda faptului că întâlnirea România – Canada s-a încheiat destul de repede, fără nici un pic de dramatism.

La 3-0, majoritatea spectatorilor au rămas în sală pentru a urmări şi meciul „demonstrativ” de dublu, pierdut de Raluca Olaru şi Ana Bogdan contra perechii Dabrowski – Zhao (6-4, 1-6, 6-10 în super tiebreak).

„Nici nu ştiu cu cine putem juca mai departe, dar îmi doresc să fie acasă”, a declarat Irina Begu, anticipând barajul pentru Grupa Mondială I (21-22 aprilie). Va fi o tragere la sorţi la care România are şanse minime să fie cap de serie, conform unui punctaj al federaţiei internaţionale. Posibilele adversare se vor stabili duminică seară, după încheierea tuturor meciurilor. Cu încă o victorie în barajul din aprilie, româncele vor reveni în Grupa Mondială I (Top 8), acolo unde au mai fost în 2016.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net