E ziua lui Halep! Simona a împlinit 25 de ani! Palmares de invidiat!

Ultima actualizare:

    Simona Halepfoto: AP
Simona Halepfoto: AP

În palmaresul ei sunt 14 titluri, o finală de Grand Slam şi un loc 3 în topul personal al românilor. Ea sărbătoreşte împlinirea a 25 de ani prin muncă, urmând să joace la turneul de la Wuhan în proba de dublu, alături de Jelena Ostapenko.

La 25 de ani, Simona Halep se poate mândri cu performanţe la care alţi sportivi doar visează. A câştigat 14 turnee WTA, a jucat o finală de Grand Slam, în ultimii ani a stat doar în preajma locurilor 2-5 WTA şi a devenit unul dintre cele mai iubite, admirate, recunoscute personaje din sport. Într-un sondaj IRES, ea este pe locul trei, după Nadia Comăneci şi Gică Hagi, în clasamentul celor mai admiraţi sportivi români.

iată reperele unei cariere de excepţie:

Campioană la Roland Garros la juniori

Primul mare success a venit la turneul junioarelor de la Roland Garros, ediţia 2008. Halep a câştigat finală 100% românească, scor 6–4, 6–7(3), 6–2 în faţa celei de-a 10-a favorite, Elena Bogdan. La 18 ani, Simona a recurs la o operaţie chirurgicală de reducere a sânilor, care o incomodau în joc şi îi creau şi probleme cu coloana vertebrală.

2013

A fost anul în care România a cunoscut-o pe Simona Halep. În luna iunie a câştigat turneul de la Nürnberg, apoi pe cel de la Den Bosch, desfăşurat pe iarbă, devenind astfel prima româncă din istoria tenisului ce câştigă două turnee la rând pe suprafeţe diferite. A încheiat anul 2013 cu şase turnee în palmares şi titlul WTA Most Improved Player.

2014

A fost anul în care Simona s-a impus la Doha şi la Bucureşti, însă, mai important, a devenit un jucător de luat în seamă la marile competiţii. Cu finală la Roland Garros, semifinală la Wimbledon şi victorie la Serena Williams la Turneul Campioanelor, Halep devenise deja un brand.

2015

Simona a mai câştigat trei turnee, printre care şi cel mai important al carierei, cel de la Indian Wells. A ajuns până în semifinale la US Open.

2016

Cu încă trei trofee în plamares, Simona a ajuns la 14 turnee câştigate, şi la peste 14 milioane de dolari. Din păcate, evoluţiile de la Grand Slamuri nu i-au permis să se apropie de câştigarea unui trofeu major.

Titlurile Simonei la simplu sunt următoarele: 2013 — Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, 2014 — Doha, Bucureşti, 2015 — Shenzhen, Dubai, Indian Wells, 2016 — Madrid, Bucureşti, Montreal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
furt seif 01, captură video
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net