Drama Amandei Anisimova. Tatăl învingătoarei Simonei Halep de la Roland Garros a fost găsit decedat

Ultima actualizare:

    Tatăl Amandei Anisimova i-a fost alături la toate meciurile din carierăFOTO: Profimedia
Tatăl Amandei Anisimova i-a fost alături la toate meciurile din carierăFOTO: Profimedia

Tragedie în lumea tenisului feminin. Tatăl celei mai tinere jucătoare din Top 25 mondial, Amanda Anisimova, a fost găsit mort. Drept urmare, ea s-a retras de pe tabloul principal al turneului de la US Open.

În vârstă de aproape 18 ani (va deveni majoră pe 31 august), Anisimova a șocat tenisul mondial la Roland Garros, acolo unde a eliminat-o pe Simona Halep în sferturi. La două luni distanță, americanca e pusă la o grea încercare, după ce tatăl ei a fost găsit decedat în condiții rămase deocamdată neclare.

Konstantin Anisimov avea puțin peste 50 de ani și nu era bolnav, cauza morții fiind cel mai probabil un atac de cord. Ca o primă reacție, Amanda și-a anunțat retragerea de la US Open, turneul de Grand Slam care va începe luni și la care ea cucerise titlul de junioare acum doi ani, după o finală câștigată în fața lui Coco Gauff.

Părinții Amandei s-au mutat din Rusia în SUA în 1998, iar tatăl a avut o influență uriașă în ascensiunea formidabilă a tinerei tenismene născute în 2001. Astfel, pe lângă rolul de părinte, Konstantin i-a fost și antrenor o lungă perioadă de timp fiicei sale. Amanda Anisimova e jucătoarea din Top 100 WTA cu cea mai fragedă vârstă. În urma parcursului de la Roland-Garros, unde a a ajuns până în semifinale, învingând-o în sferturi pe deținătoarea trofeului din 2018, Simona Halep, americanca a urcat până pe locul 24 în ierarhia mondială.

Amanda Anisimova e una dintre cele mai atrăgătoare jucătoare din circuit. Ea este considerată o copie a Mariei Sharapova, diva sexy a circuitului WTA în ultimii 15 ani. Blondă, zveltă şi elegantă pe teren, Amanda beneficiază şi de acel şarm care a propulsat-o pe Şarapova în lumina reflectoarelor. De altfel, ea a mărturisit că a idolatrizat-o pe Şarapova. „Maria e cu siguranţă jucătoarea pe care am urmărit-o cel mai mult, e o atletă uimitoare, dar şi o persoană extraordinară. Vreau să fiu următoarea jucătoare care câştigă un turneu de Mare Şlem ca adolescentă”, declara americanca.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net