Djokovic a obosit. Fără medalie la Tokyo, sârbul a decis să nu participe la turneul de la Cincinnati

Ultima actualizare:

    Novak Djokovic viza titlul olimpic la TokyoFoto: Guliver / GettyImages
Novak Djokovic viza titlul olimpic la TokyoFoto: Guliver / GettyImages

Aflat în cursă pentru a realiza „Marele șlem” – victorii în cele patru turnee majore, în același an -, Novak Djokovic (34 ani) se concentrează pe US Open.

Jucătorul sârb a anunțat că are nevoie de mai mult timp de odihnă după un an competițional extrem de aglomerat și în care a avut de suportat și restricțiile impuse pe timp de pandemie. "Am nevoie de ceva mai mult timp pentru a mă recupera după o călătorie lungă din Australia până la Tokyo. Asta înseamnă că nu voi fi pregătit să joc la Cincinnati în acest an. Mă voi concentra asupra US Open şi voi petrece ceva mai mult timp alături de familia mea", a anunțat Djokovic pe reţelele sociale.Lider mondial, sârbul deţine recordul de titluri de Grand Slam câştigate în circuitul profesionist (20), fiind la egalitate cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal. Dacă se va impune la ediția din acest an a US Open, Djokovic va deveni primul jucător după Rod Laver în 1969 care câştigă patru titluri majore într-un singur sezon. El își propunea să se impună și la Jocurile Olimpice, anul acesta, însă a fost învins în semifinale de germanul Alex Zverev (6-1, 3-6, 1-6), iar apoi s-a înclinat (4-6, 7-6/6, 3-6) și în partida pentru „bronz” cu ibericul Carreno Busta. Dezamăgit și obosit, sârbul s-a resimțit după aceste dispute, fiind nevoit să declare forfait și pentru finala mică de la dublu mixt.

Wawrinka nu joacă la US Open

Djokovic nu este singurul jucător de tenis important care acuză probleme. Operat la picior în luna martie, Stan Wawrinka n-a izbutit să se refacă de atunci. Campion la US Open în 2016, elvețianul nu a mai jucat de atunci, fiind nevoit să anunțe că nu va evolua la turneul de la Flushing Meadows. Locul său va fi luat, pe tabloul principal, de britanicul Andy Murray, campion la US Open în 2012.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net