Dilemele Alinei Tecşor

19-sport-tenis-fed-cup.gif

Monica Niculescu şi Irina Begu se antrenează şi la dublu, dar una dintre ele va juca şi la simplu
Foto: sportpictures.eu

Clujul fierbe în aceste zile, pentru că sâmbătă şi duminică în sala Polivalentă din oraş se va decide viitorul echipei de Fed Cup a României. Chiar dacă Simona Halep e liderul echipei, căpitanul nejucător, Alina Tecşor, este cel mai important om al formaţiei. Pentru că ea trebuie să găsească soluţiile pentru obţinerea celor trei puncte calificante în Grupa Mondială I. Click! vă prezintă cele două dileme pe care trebuie să le rezolve.

1. Cine va fi racheta a doua? Marea întrebare din aceste zile este cine va juca, pe lângă Simona Halep, în meciurile de simplu? Se ştie deja că sâmbătă jucătoarea a doua a noastră o va întâlni pe Angelique Kerber, liderul oaspetelor. Acum, Monica Niculescu e numărul 31, în vreme ce Irina Begu e 35 în lume. Chiar dacă Irina joacă mai bine pe zgură, ea a pierdut săptămâna trecută destul de clar cu Kerber, pe aceeaşi suprafaţă. Aşa că e de aşteptat ca Monica să fie trimisă acum să lupte contra nemţoaicei. 

2. Cine va juca duminică la simplu? Regulamentul din Fed Cup permite căpitanilor nejucători să facă schimbări în nominalizarea jucătorilor până cu o oră înaintea meciurilor. Aşa că e foarte interesant şi de important de aflat cum se va aborda tactic meciul cu numărul 4, cel de duminică, în care se vor înfrunta jucătoarele 2 din fiecare ţară. Cum în partida a cincea, cea de dublu, vor juca sigur la noi Irina Begu şi Monica Niculescu, Alina Tecşor trebuie să decidă dacă va risca trimiţând-o pe una dintre ele şi în meciul de simplu sau va apela la Alexandra Dulgheru să joace acest meci 4. 

19-sport-tecsor.gif

Alina Tecşor

Azi, la prânz, va avea loc tragerea la sorţi a ordinii meciurilor din confruntarea România – Germania. Sâmbătă, de la ora 13.00, vor avea loc două meciuri de simplu, iar duminică, tot de la ora 13.00, celelalte trei partide. Toate meciurile vor fi în direct la DolceSport.

 

Loading...