De 6 ani nu a mai trecut Simona Halep printr-o pasă atât de neagră

Ultima actualizare:

    Pentru Sorana Cîrstea, pasa neagră a început la US Open, după ce oricum pierduse la Cincinnati finalaFOTO: Guliver/ Gettyimages
Pentru Sorana Cîrstea, pasa neagră a început la US Open, după ce oricum pierduse la Cincinnati finalaFOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep s-a retras în primul tur de la Beijing și a ”legat” patru înfrângeri consecutive în WTA, ceea ce nu se mai întâmplase din 2012. De atunci nu a mai trecut printr-o asemenea pasă neagră.

Pentru Simona Halep, turneul de la Beijing reprezenta ocazia ideală de a ieși din pasa proastă în care a intrat după finala de la Cincinnati. Din păcate, problemele fizice au făcut-o să se retragă în setul secund al meciului cu jucătoarea numărul 113 a lumii, Ons Jabeur, iar româncă trece prin cea mai neagră perioadă din 2012 încoace.

Simona Halep pornea ca mare favorită a meciului cu tunianca Ons Jabeur, o jucătoare venită din calificările turneului de la Beijing și care ocupa locul 113 în lume. Din păcate, jocul slab etalat la Wuhan a fost și acum în arsenalul lidrului mondial, astfel că jucătoarea din Africa a câștigat relativ ușor primul set, scor 6-1. Actul al doilea nici nu a mai început, pentru că tenismena noastră a decis să se retragă, acuzând durerile de spate care au început să o chinuiască din timpul turneului de la Wuhan.

De altfel, la conferința de presă de după meciul din primul tur, Simona Hale avea să recunoscă faptul că se teme de ceea ce ar putea avea: ”Simt o durere mare. Nu puteam să mă mișc. Acum sunt foarte îngrijorată. Tratamentul m-a ajutat la mușchii spatelui, dar sâmbătă am început să simt o durere în oase. Sunt îngrijorată. Îmi pare rău că nu am terminat meciul. Nu știu exact ce e. Acum voi merge acasă, voi face investigații și voi vedea ce problemă am", a declarat Halep, conform WTA Insider.

Pentru liderul clasamentului mondial, aceasta este cea de-a patra înfrângere consecutivă. Înainte de această retragere, care tot ca eșec e contabilizat, ea a fost învinsă în finala de la Cincinnati de Kiki Bertens (scor 2-6, 7-6, 6-2), în primul tur la US Open de Kaia Kanepi (6-2, 6-4), apoi în turul secund la Wuhan de Dominika Cibulkova (6-0, 7-5). La acest din urmă turneu a avut BYE în primul tur.

Simona Halep a avut o pasă neagră similară în perioada mai - iulie 2012

Trebuie să căutăm mult în cariera Simonei pentru a vedea când a mai suferit patru eșecuri consecutive în WTA. Și vom descoperi că au trecut șase ani de atunci. Era între lunile mai – iulie 2012, când Halep a avut o serie neagră similară. A început, paradoxal, tot după o finală disputată, dar la Bruxelles. Atunci, Agnieszka Radwanska, situată pe locul 3 WTA, a fost cea care a învins-o pe jucătoarea noastră, scor 7-5, 6-0. Acestui eșec i-a urmat eliminarea din primul tur de la Roland Garros, unde a fost învinsă cu 6-2, 6-3 de cehoaica Petra Cetkovska, ocupantă a locului 26 pe atunci. Apoi, au venit două înfrângeri consecutive pe iarbă în fața aceleiași jucătoare: iberica Anabel Medina Garrigues. Aceasta s-a impus cu 7-6, 6-2 în primul tur la s’Hertogenbosch și cu 6-3, 6-1, 6-2 n aceeași fază la Wimbledon. Mai mult, pentru Simona acum șase ani a venit și al cincilea eșec la rând, în primul tur la Jocurile Olimpice de la Londra, competiție disputată tot pe terenurile de iarbă de la Wimbledon. Atunci, a fost învinsă cu 6-4, 6-2 de Yaroslava Shvedova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net