Darren Cahill a explicat intervenția dură din timpul meciului Simonei Halep: «Aş fi putut să aleg alte cuvinte!»

Ultima actualizare:

    Antrenorul Darren Cahill, în timpul unei intervenții nervoase, la la "on-court caching"Foto:  Guliver/ Gettyimages
Antrenorul Darren Cahill, în timpul unei intervenții nervoase, la la "on-court caching"Foto: Guliver/ Gettyimages

Darren Cahill și-a pierdut răbdarea și a avut o intervenție dură, în timpul meciului Simonei Halpe cu Karolina Pliskova, din ultima etapă a grupelor Turneului Campioanelor, pe care românca l-a pierdut. Tenismena l-a enervat pe australian, care i-a aruncat cuvinte dure.

Intervenția lui a fost intens criticată, însă Darren Cahill susține că a știut exact ce să îi spună Simonei Halep, pentru a o scoate din starea proastă în care se afla. Australianul a explicat întreg momentul pentru SEN Breakfast, iar site-ul de tenis treizecizero.ro, a redat declarațiile sale.

„Simo, uită-te la mine! În ultimele trei ghemuri ai fost o ruşine pe teren. Haide, nu poţi câştiga meciul aşa cum ai jucat în ultimele trei ghemuri. Trebuie să revii, păstrează-ţi concentrarea. Nu ai niciun motiv să pierzi aici. Pierzi energie, pierzi profunzimea loviturilor. Ai o şansă să te regăseşti în acest set, uită de scor. Depinde de tine cum o să termini acest meci, poţi să-l termini plină de energie şi de concentrare sau să continui să faci ceea ce ai făcut în ultimele trei ghemuri şi nu o să ai nicio şansă să câştigi. Cel puţin oferă-ţi o şansă revenind. Deşinde de tine, joci suficient de bine ca să te pui într-o poziţie câştigătoare. Dacă îţi readuci  energia o să câştigi acest meci. Cred cu tărie. Ia fiecare punct. Ai de ales aici, cum să te defineşti ca sportiv şi competitor. Nu e vorba de rezultat aici, e vorba de ce s-a întâmplat în ultimele 15 minute. Eşti pregătită să faci asta? Poţi să o faci", i-a spus Cahill lui Halep.

De ce a ales Darren Cahill cuvântul „rușine” în mod strategic

„M-am referit la comportamentul ei pe teren în acele gameuri, nu la ea ca persoană. Cum am spus mai devreme, i-am spus în trecut lucruri care nu au ajuns la ea în timpul OCC-urilor. Acum aveam două opţiuni: cea clasică era să continui să apelez la simţul ei tactic şi s-o îmbărbătez. Am încercat în trecut, dar nu a funcţionat, n-am reuşit să ajung la ea. Ştiam cum se va termina meciul dacă nu încercam o abordare mai dură. Am discutat cu ea despre aceste momente, ce să fac când intră în această ceaţă şi despre posibilitatea de a adopta o abordare mai dură pentru a-i capta atenţia şi a o determina să intre din nou în meci.”, a explicat australianul.

Întrebat dacă regretă ceva din timpul acelui discurs, Darren Cahill a mărturisit că ar face-o din nou și a dat asigurări că Simona Halep nu este supărată pe el: „Cred că aş face-o din nou dacă aş fi nevoit. Nu este un moment plăcut pentru niciun antrenor, dar nu cred că am avut de ales, dacă voiam să-mi fac meseria bine. Meseria noastră este să-i oferim jucătorului cea mai bună şansă de a câştiga meciul. Aşa că, judecând după ce a funcţionat sau n-a funcţionat în ocaziile anterioare… De asemenea, în legătură cu alegerea cuvântului ”disgrace”, trebuie să luăm în calcul că engleza nu e limba ei maternă. Aş fi putut să aleg alte cuvinte, dar sunt destul de sigur că niciunul nu ar fi avut impactul acestuia.    Am vorbit cu psihologul ei sportiv, doamna Alexis Castorri – Simona a vorbit şi ea cu ea – şi am întrebat-o dacă am fost deplasat. Mi-a răspuns că nu, cu siguranţă nu. De asemenea, mi-a spus că a fost foarte mândră că Simona a reuşit să iasă în cele din urmă din acea negură – a fost a treia oară când ea a văzut-o reuşind acest lucru. Am avut o conversaţie grozavă, iar Simona nu este supărată. ” 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net