Dacă le învinge pe surorile Williams, Simona Halep intră în istorie

Ultima actualizare:

    Simona Halep la Australian Open 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep la Australian Open 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages

Pentru Simona Halep, meciul programat în această dimineață, după ora 10.00, în turul al treilea de la Australian Open, este doar primul pas pentru a egala un record. Dacă o va învinge pe Venus Williams, se va afla, mai mult ca sigur, față în față în optima cu Serena, iar un nou succes ar aduce-o într-un club select din tenisul mondial.

Doar de 8 ori până în prezent s-a întâmplat ca o jucătoare să le învingă, la același turneu, atât pe Venus Williams, cât și pe sora ei, Serena. Ultima care a reușit acest lucru a fost, în 2016, la US Open, Karolina Pliskova. În afară de ea, doar alte șase tenismene au mai izbutit să aducă supărare de două ori pe parcursul unui turneu familiei Williams. Legendara Kim Clijsters a reușit acest lucru chiar de două ori, în 2002 și 2009. Prima care le-a eliminat în aceeași săptămână pe Venus și pe Serena a fost, în 1998, iberica Arantxa Sanchez-Vicario. I-a urmat, în afara belgiencei Clijsters, Steffi Graf (1999), Martina Hingis (2001), Lindsay Davenport (2004), Justine Henin (2007), Jelena Jankovic (2010) și Karolina Pliskova (2016). Îmbucurător este faptul că trei duble înfrângeri au avut loc în Australia, deci este o perioadă a anului propice pentru asemenea lovituri sportive și de imagine.

Meciul cu Venus Williams are loc azi, la ora 10.00

În ceea ce privește meciul dintre Simona și Venus, acesta va avea loc pe al doilea teren al complexului de la Melbourne, ”Margaret Court”, de la ora 10.00, fiind primul în sesiunea de seară a reuniunii de sâmbătă. Chiar dacă americanca are 3-2 la meciurile directe, palmaresul nu este reprezentativ, pentru că ultimul succes al lui Venus a fost obținut în 2013. Înaintea meciului de azi, Simona a primit o veste excepțională: a fost nominalizată în premieră la premiul Laureus pentru cea mai bună sportivă a anului 2018, ceremonia de decernare a acestor adevărate premii Oscar ale sportului urmând să aibă loc la 18 februarie, la Monaco.  Pe lângă Halep au mai fost nominalizate Ester Ledecka (snowboard/ schi alpin), Mikaela Shiffrin (schi alpin), Simone Biles (gimnastică),  Angelique Kerber (tenis) şi Daniela Ryf (triatlon).

Dacă trece de sora mai mare, Simona va juca mai mult ca sigur în optimile de finală cu mezina Serena Williams. Aceasta are azi un meci ca de antrenament contra puștoaicei ucrainene de doar 18 ani, Daiana Iastremska. Iar la cum s-a prezentat americanca la acest turneu e de presupus că nu va avea nici o problemă în a se impune. Ieri, Serena a dat și o explicație formei foarte bune în care se află. Ea s-a pregătit în ultima lună numai cu jucători din circuitul ATP! Și nu oricare, ci nume ca Stefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov, Frances Tiafoe sau Bernard Tomic s-au numărat printre sparring-partnerii ei. "A fost amuzant", s-a mărginit să declare fostul lider WTA, în vreme ce antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, a spus că este foarte important ca eleva lui să fie împinsă la limită în timpul şedinţelor de pregătire. ”Cred că este foarte important în pregătirea ta să fii provocat. Eu cred că poate deveni mult mai bună decât este în acest moment. Dar nu ai nicio şansă să devii mai bun dacă nu eşti provocat. Ne-am gândit că ar fi o bună idee să facem asta, am încercat o dată şi ne-a plăcut”, a spus antrenorul.

Ele le-au învins pe Venus și Serena la același turneu

Arantxa Sanchez-Vicario (Sydney 1998): Serena în semifinale și Venus în finală

  • Steffi Graf (Sydney 1999): Serena în turul 2 și Venus în sferturi
  • Martina Hingis (Australian Open 2001): Serena în sferturi și Venus în semifinale
  • Kim Clijsters (Turneul Campioanelor 2002): Venus în semifinale și Serena în finală
  • Lindsay Davenport (Los Angeles 2004): Venus în semifinale și Serena în finală
  • Justine Henin (US Open 2007): Serena în sferturi și Venus în finală
  • Kim Clijsters (US Open 2009): Venus în turul 4 și Serena în semifinale
  • Jelena Jankovic (Roma 2010): Venus în sferturi și Serena în semifinale
  • Karolina Pliskova (US Open 2016): Venus în optimi și Serena în semifinale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net